Mikalave – nauja edukacija „Kvapniosios erdvės“

Alytaus rajono Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ jau ne vienerius metus organizuoja įvairias edukacijas, renginius, parodas, bendruomeninius žygius, puoselėja kulinarinį paveldą. Nuo šio penktadienio, liepos 29 d. Mikalave startuoja naujovė – „Kvapniosios erdvės“ edukacija. Tai  – supažindinimas su šiltnamyje augančiomis vaistažolėmis, kiekvieno augalo pristatymas, jų gydomųjų savybių atskleidimas. Taip pat bus pasakojama ir apie čia auginamus prieskonius bei kaip teisingai juos paruošti ilgesniam naudojimui.

Jau nuo šio penktadienio – nauja edukacija

Susipažinus su kvapiaisiais augalais, laukia jų degustavimas. Bus galima paragauti arbatos,  bendruomenės šeimininkių kepamo pyrago, iš anksto galima užsisakyti ir krosnyje keptų dzūkiškų  bandų, grybukų.

Visi, norintys susipažinti su vaistažolių teikiama nauda, paskanauti tradicinių kaimiškų patiekalų, turėtų registruotis į edukacijas. Jas veda bendruomenės pirmininkė Danutė Kazakevičienė, tel. Nr. +370 (615) 62 900.

Iš apleistos parduotuvės į jaukius bendruomenės namus

„Pas mus galite rasite visko, ko tik trokšta jūsų širdis“,– juokiasi bendruomenės įkūrėja Danutė Kazakevičienė.

Neseniai „Šilaičių“ bendruomenė šventė 7-ąsias savo veiklos metines. Per šiuos metus nuveikta  nemažai. Alytaus rajono savivaldybės iniciatyva renovuotos buvusios parduotuvės patalpos ir pritaikytos bendruomenės namams ir bibliotekai, pastatyta senovinė krosnis –„pečius“, kuriame kepamos  dzūkiškos bandos, pyragai, kiti skanumynai. Įgyvendinant projektą „Viešosios erdvės sutvarkymas prie bendruomenės pastato“  buvo sutvarkyta kiemo teritorija, ji išklota trinkelėmis, įrengtas šiltnamis. Jame kiekvienais metais visai bendruomenei užauginamas vis kitoks derlius. Čia pat – ir išpuoselėti gėlynai, lauko treniruokliai, krepšinio lankas.

Prieš 7-erius metus bendruomenęįsteigė6 veiklios moterys, o dabar „Šilaičiai“ vienija 75 kaimo žmones, kiekvienais metais narių skaičius didėja, nes, pasak D. Kazakevičienės, žmonės grįžta gyventi į kaimą, ir jiems įdomu, kas čia vyksta, jie mielai prisijungia prie bendruomenės vykdomos veiklos.

Veiklos niekada netrūksta

Bendruomenė yra įsitraukusi ir į projektą „Bendruomeniniai šeimos namai“. Šiuose „namuose“,  net ir gyvenant kaime, prireikus galima sulaukti ne tik kaimynų pagalbos, bet ir nemokamos psichologo konsultacijos.

Vasarą bendruomenės namuose vyksta įvairios stovyklos, mokiniai dalyvauja organizuojamose edukacijose, smagiai leidžia laiką „Šilaičių“ erdvėse.

Bendruomenės pirmininkės D. Kazakevičienės teigimu, bendravimas yra labai svarbus visiems. Kiekvienas skiria laiko pabūti kartu su kitais, bendrai švenčia savo narių jubiliejus, stengiasi padovanoti po dovanėlę. „Tokios akimirkos mus suvienija“,– sako D. Kazakevičienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *