Radžiūnų gyvenvietėje bus įrengtas naujas pėsčiųjų takas

Alytaus rajono savivaldybė šiemet planuoja suremontuoti 70 kelių už beveik 10  mln. eurų. Kai kurie kelių ruožai jau baigti, kituose vyksta darbai.

Vienas iš naujausių projektų – pėsčiųjų takas Radžiūnų kaime, vedantis nuo autobusų stotelės į gyvenvietę, tad žmonėms kelias namo bus daug saugesnis.

Administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys pėsčiųjų tako įrengimo darbus aptarė su konkursą laimėjusios UAB „Kauno statyba“ direktoriumi Edvardu Novikovu.

Pagal sutartį UAB  „Kauno statyba“ 430 metrų ilgio pėsčiųjų taką Radžiūnų kaimo Nemuno gatvėje turės įrengti per 5 mėnesius nuo sutarties pasirašymo. Direktorius E. Novikovas informavo, kad jau pradedami projektavimo darbai, o paties tako įrengimo darbai turėtų prasidėti po ekspertų aprašo patvirtinimo.

Naujas pėsčiųjų takas į gyvenvietės pagrindinę Nemuno gatvę pratęs jau esantį taką nuo autobusų sustojimo aikštelės intensyvaus eismo valstybinės reikšmės kelyje Nr. 132  Alytus–Seirijai–Lazdijai.  Dėl šio tako įrengimo į savivaldybę kreipėsi kaimo bendruomenė, nes gyventojai, eidami šalikele, jautėsi nesaugiai.

Pėsčiųjų tako įrengimui savivaldybė skyrė 79 255 eurų. Takas bus išasfaltuotas, įrengtos nuovažos į gyventojų sklypus ir daugiabučių kiemus. Takas turi būti įrengtas iki metų pabaigos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *