Turininga vaikų vasara stovyklose: edukacijos, ekskursijos ir geresnės anglų kalbos žinios

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Per tris minutes iš septynių LEGO detalių, kurių viena būtinai turi būti raudona, sukonstruoti antį – tokią užduotį iš stovyklos vadovo gavę Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure vykstančioje stovykloje vaikai įnirtingai ieškojo ančiai tinkamų detalių. Šiuos smagiai pramogaujančius vaikus, kaip ir anglų kalbos žinias, stovykloje VšĮ „Alytus English Academy“ „Pingu`s English“ mokykloje gilinančius ar smagiai Jaunimo parke vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ stovykloje laiką leidžiančius vaikus šiandien aplankė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rimvyda Ališauskienė.

„Džiugu matyti vaikų šypsenas ir puikias emocijas. Akivaizdu, kad stovyklų veikla vaikams čia patinka. Edukacijos, išvykos, nauji draugai ar galimybė pagilinti anglų kalbos žinias – kur kas geriau nei nuobodžiai leidžiamas laikas namuose  prie kompiuterio ar planšetės. Šie vaikai rudenį į mokyklas sugrįš įgiję naujų žinių, atradę naujų lankytinų vietų ir savo draugų būrį papildę bent keletu bendraamžių. Tikimės, kad ir kitais metais stovyklų organizatoriai pasiūlys daug įdomios veiklos, o  stovyklas lankančių vaikų skaičius tik augs“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamoje stovykloje šiuo metu turiningai laiką leidžia trys dešimtys vaikų. Anot šios įstaigos direktorės Ingridos Rutkauskienės, stovykloje dalyvaujantys vaikai turi galimybę išbandyti save įvairiose srityse, geriau pažinti savo stipriąsias ir silpnąsias savybes, patobulinti kūrybinį mąstymą, emocinį intelektą ir idėjų įgyvendinimą.

Ne mažiau įdomios yra vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ organizuojamos  vasaros stovyklos, kurių šis centras šiemet surengė jau penkias. Kiekvienoje iš jų po savaitę pramogauja 15–16 vaikų. Šįryt šioje stovykloje laiką leidžiantys vaikai kartu su stovyklos vadovais atvyko į Jaunimo parką ir bandė įveikti Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojų jiems parengtas estafetes.

„Buvome edukacijose muziejuje, STEAM centre, ėjome į kino teatrą,  dalyvaujame Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamoje veikloje. Bendradarbiaujame su ugniagesiais gelbėtojais, tad kiekvieną savaitę jie vaikus supažindina su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis, taip pat organizuojame ekskursiją į Kauną, lankomės Aviacijos muziejuje“, – apie stovyklų metu vykstančią veiklą pasakoja vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ vadovė Rimantė Adomaitienė.

Jaunimo parko vaikų žaidimų aikštelėje žaidė ir dar kelios dešimtys Krepšinio akademijos ir vaikų dienos centro „Parama vaikams Dzūkijoje“ stovyklos dalyvių.

Kaip pasakojo vaikų dienos centro „Parama šeimai Dzūkijoje“ socialinė darbuotoja Justina, šiuo metu vaikų žaidimų aikštelėje žaidžia 19 mažųjų stovyklos dalyvių, o po pietų jų gretas papildys Dienos centro vaikai, tad stovyklos dalyvių skaičius išaugs iki keturiasdešimties. „Stovyklos metu organizuojame įvairią veiklą – vaikai dalyvauja edukacijose, išvykose. Buvome ekskursijoje Druskininkuose“, –pasakojo socialinė darbuotoja Justina.

„Man patinka stovykla. Čia susiradau naujų draugų. Šiaip man labai patinka šokti, bet patinka ir išvykos bei mokytis anglų kalbos“, – apie stovykloje praleistą laiką ir mėgstamą veiklą pasakoja aštuonmetis Dominykas. Jis, besidalindamas stovyklos įspūdžiais, kartu su keletu draugų „Pingu`sEnglish“ mokykloje spalvino paveikslėlius, o vyresnieji stovyklos dalyviai piešė ir iš popieriaus lankstė bei spalvino Kinijos kaimo statinius.

Pasak VšĮ „Alytus English Academy“ vadovės Ingos Mačionienės, „Pingu`s English“ mokykloje  vykstančioje stovykloje dalyvaujantys vaikai ne tik gilina savo anglų kalbos žinias, bet ir dalyvauja edukacijose ir ekskursijose. „Vakar mes buvome Archeologijos muziejuje, o šiandien mūsų planuose – ekskursija su gidu į Vidzgirio mišką“, – apie šios dienos stovyklos veiklą pasakoja I. Mačionienė.

Be jau minėtų stovyklų rugpjūčio mėnesį dar vyks asociacijos keliautojų būrio „Vedlys“ organizuojama stovykla – ekspedicija baidarėmis „Aukštaitijos didysis žiedas atvirkščiai“, o   Alytaus miesto socialiai remtinų šeimų vaikai rugpjūčio mėnesį pramogaus stovykloje „Drevinukas“ Alytaus „Drevinuko“ mokykloje-darželyje.

Šiais metais organizuojamoms vasaros stovykloms iš biudžeto Alytaus miesto savivaldybė skyrė daugiau nei 37 tūkst. Eur. Iš viso šią vasarą stovyklose tikimasi sulaukti beveik 600 vaikų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *