Alytuje naujai sužibo Anzelmo Matučio parkas

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Anzelmo Matučio parkas pasipildė naujomis skulptūromis, o jo prieigas papuošė simboliniai vartai.

Naujas skulptūras ir minėtus vartus kiek daugiau nei savaitę trukusio tarptautinio skulptūros simpoziumo „Mano fantazijų šaly“ meistravo 11 Lietuvos ir Latvijos skulptorių.

Simpoziumas baigėsi, tad pasidžiaugti sukurtais darbais ketvirtadienio popietę A. Matučio parke į simpoziumo uždarymo renginį susirinko gausus būrys alytiškių.

Pasveikinti ir padėkoti už sukurtas skulptūras šio simpoziumo dalyviams atvyko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, Seimo narys Robertas Šarknickas.

„Prieš savaitę atidarėme šį simpoziumą. Tuo metu lijo lietus ir galvojau, kaip skulptoriams pavyks išlaisvinti savo fantazijas, o šiandien galiu pasakyti, kad tokiame unikaliame miesto centre esančiame parke ši fantazijos šalis atsiskleidė visu savo grožiu. Minėdami artėjantį mylimo poeto A. Matučio 100-metį, skulptorių kūrybiškumo dėka turime dar gražesnį parką. Tikiuosi, kad čia dar ne pabaiga, kad ateityje vyks ir daugiau simpoziumų“, – renginio metu sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Simpoziumo uždarymo metu jo dalyviams įteiktos Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio pasirašytos padėkos.

Anot simpoziumo organizatoriaus, medžio drožėjo Kęstučio Benediko, per dešimtmetį surengti penki tarptautiniai simpoziumai. Jų dalyvių dėka A. Matučio parkas pasipildė naujomis skulptūromis. „Vietos parke dar yra. Parką dar galima būtų pratęsti ir iki VĮ Registrų centro Alytaus padalinio“ – pridūrė K. Benedikas.

Renginyje eiles susirinkusiems skaitė poeto Anzelmo Matučio sūnus Vytautas Matulevičius, skambėjo muzika ir buvo dalijamasi prisiminimais apie poetą A. Matutį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *