Alytaus rajone gyvenančius Ukrainos karo pabėgėlius pasiekė labdara iš JAV

Atlantos lietuvių paramos perdavimu ukrainiečių šeimoms rūpinosi Alytaus seniūnijos gyventojas A. Žilinskas, padėjo VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Inga Daugirdienė, Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė (tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė) Ernesta Matonė.

Batai, drabužiai, vitaminai, žaislai ir kiti reikalingi daiktai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Atlantos, pasiekė Alytaus rajone apsigyvenusius Ukrainos karo pabėgėlius – daugiausia moteris su vaikais. Dėl labdaros iš Atlantos priėmimo į savivaldybės merą Algirdą Vrubliauską kreipėsi rajono gyventojas Arūnas Žilinskas.

Atlantoje gyvenančių lietuvių surinktą ir nupirktą labdarą ukrainiečiams iš JAV kompanijos SAUKE INC perėmė Alytaus rajono savivaldybės įstaiga VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centras.

Atvežti daiktai perduoti rajone prieglobstį radusioms šeimoms.

„Atlantos lietuvių bendruomenė organizavo renginį, kuriame buvo surinktos lėšos. Visi daiktai yra nupirkti, kad atitiktų žmonių poreikius. Jie perduoti Alytaus rajone apsigyvenusioms ukrainiečių šeimoms“, – sakė pagalba ukrainiečiams rūpinęsis ir nuolat jiems padedantis Alytaus seniūnijos gyventojas A. Žilinskas.

„Žmonės iš Ukrainos pas mus atvyko ir apsigyveno ne savo noru. Lietuva ir jos žmonės visapusiškai palaiko ukrainiečius, mūsų parama yra svarbi ir laisvę ginantiems Ukrainoje, ir dėl karo priverstiems ją palikti“, – sako savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė (tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė) Ernesta Matonė.

Pagalba ukrainiečiams rūpinasi Alytaus seniūnijos gyventojas A. Žilinskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *