Alytaus prokuratūra turės naujus vadovus

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra. lrytas.lt/G. Rafanavičienės nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūrai vadovaus dabar Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtajam skyriui vadovaujanti vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė, o jos pavaduotoja taps Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Eviltienė.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymus, kuriais prokurorės Daiva Brudnienė ir Lina Eviltienė į nurodytas pareigas skiriamos nuo šių metų rugsėjo 13 d.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija atrankoje į Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas iš viso vertino penkis pretendentus. Po atrankos du iš jų buvo pripažinti lygiaverčiais kandidatais.

Skirdama į vyriausiosios prokurorės pareigas nuo 2008 m. prokuratūroje dirbančią ir nuo 2015 m. Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtajam skyriui vadovaujančią Daivą Brudnienę, generalinė prokurorė Nida Grunskienė pažymėjo, kad būsima Alytaus apylinkės prokuratūros vadovė turi ne tik didelę profesinę bei vadovavimo patirtį, tačiau taip pat pasižymi stipriomis lyderio bei organizacinėmis savybėmis, geba greitai ir kokybiškai priimti sprendimus, efektyviai ir sklandžiai komunikuoti, visuomet yra aktyvi, nuolat teikia teisėkūrinius siūlymus, noriai dalijasi savo patirtimi su kolegomis bei studentais.

„Nors Alytaus apylinkės prokuratūros kolektyvas nėra labai didelis, tačiau joje organizuojami ir kontroliuojami ikiteisminiai tyrimai ne kartą yra tapę visos šalies dėmesio centru. Todėl labai džiaugiuosi ir tuo, kad konkurse dalyvavo pakankamai didelis pretendentų skaičius, ir tuo, kad į atsakingas pareigas skiriama prokurorė yra sukaupusi vertingą patirtį, turi platų akiratį, nestokoja prokuratūros ateities idėjų ir, kas svarbiausia – jaučia atsakomybę už savo darbą,“- sako generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Prokurorė D. Brudnienė ne kartą vadovų skatinta už pavyzdingą tarnybą bei sulaukė gausybės padėkų už profesionalų bendradarbiavimą, geranoriškas iniciatyvas, aktyvų edukacinį darbą iš kitų institucijų bei organizacijų. Kolegų pagarbą prokurorė pelnė profesionalumu, dėmesingumu, komunikabilumu bei dalinimusi patirtimi.

Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Eviltienė karjerą prokuratūroje pradėjo 2001 metais, kai buvo priimta į tarnybą Lazdijų rajono apylinkės prokuratūroje. Per tarnybos metus Lina Eviltienė yra dirbusi prokurorės pareigose Lazdijuose bei Prienuose, o Alytuje dirba nuo 2020 m. Kolegų vertinimu, prokurorė L. Eviltienė yra savo srities profesionalė, gebanti ne tik puikiai atlikti savo darbus, bet ir padėti, geranoriškai patarti. Šias savybes pažymėjo ir Atrankos komisija, vertinusi iš viso keturis pretendentus  ir du iš jų pripažinusi lygiaverčiais kandidatais į nurodytas pareigas.

„Prokurorė Lina Eviltienė puikiai išmano šios apylinkės prokuratūros veiklą, yra vertinama bei palaikoma kolegų, motyvuota, siekianti aukštesnių rezultatų, todėl naujose pareigose turės galimybę realizuoti turimas idėjas ir kartu su kolektyvu užtikrinti kokybišką apylinkės prokuratūros veiklą,“ – komentuoja generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Vyriausiojo prokuroro ir jo pavaduotojo kadencija trunka 5 metus.

LR Prokuratūros informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *