Legendinis karinis bepilotis orlaivis Bayraktar – pakeliui į Ukrainą

Vyr. srž. sp. Ievos Budzeikaitės nuotraukų koliažas.

Lietuvos kariuomenė praneša, kad moderniausias karinis bepilotis orlaivis Bayraktar ir jam priskirta ginkluotė – jau pakeliui į su Rusijos agresija kovojančią Ukrainą.

„Karinių oro pajėgų orlaiviams ir jų įguloms skrydžiai yra kasdienybė, tačiau tokį krovinį teko gabenti pirmą kartą.

Visuomenininko ir žurnalisto Andriaus Tapino bei Laisvės TV inicijuota akcija #SusimetamBayraktarui nuskambėjo per visą pasaulį – per mažiau nei 4 dienas, vieningų Lietuvos piliečių dėka buvo surinkti beveik 6 mln. eurų. Bepiločius karinius orlaivius gaminanti Turkijos įmonė „Baykar“ Bayraktar‘ą Lietuvai nusprendė padovanoti. Po operatyvių derybų jį liko tik parsigabenti. Ši užduotis buvo patikėta Karinėms oro pajėgoms, tad dar šią savaitę iš Turkijos į Lietuvą buvo parskraidintas transportiniu KOP orlaiviu Spartan.

Moderniausias karinis bepilotis orlaivis ir jam priskirta ginkluotė jau pakeliui ten, kur jis reikalingas labiausiai. Šis itin tiksliai ir efektingai priešo tankus, artilerijos ir kitas sistemas naikinantis dronas – Lietuvos dovana Ukrainai jau greitai pasieks su Rusijos agresija kovojančią Ukrainą.

Vis dėlto tai neeilinė užduotis ir istorinis įvykis, todėl dalijamės fotogalerija iš Bayraktar‘o, dabar geriau žinomo pavadinimu Vanagas, kelionės iš Turkijos į Lietuvą“, – rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *