Alytaus rajono žmonėms – Irpinės miesto mero sveikinimas

Vakar vakare Irpinės (Ukraina) savivaldybės meras Aleksandras Markušinas (ОлександрМаркушин) paskelbė sveikinimą Alytaus rajono savivaldybės gyventojams ir merui Algirdui Vrubliauskui.

„Irpinės miesto bendruomenės vardu sveikinu mūsų brolius iš Lietuvos, Alytaus rajono, ir visos Lietuvos žmones su Valstybės diena, kuri kasmet švenčiama liepos 6-ąją, pažymint 1253 m. vykusį vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimą.

Simboliška, kad šiandien Irpinę aplankė Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas. Papasakojau jam apie glaudų Irpinės ir Alytaus rajono bendradarbiavimą.

Būtent mūsų draugai iš Alytaus rajono jau pirmosiomis karo valandomis ištiesė ranką padėti Irpinės moterims, vaikams ir senoliams, kurie ieškojo saugaus prieglobsčio Europoje. Lietuviai svetingai atvėrė namus Ukrainos pabėgėliams, suteikdami jiems visą reikiamą pagalbą. Be to, šiuo sunkiu mums metu Irpinė sulaukė daug Lietuvos draugų humanitarinės pagalbos ir labai reikalingo medicininio transporto.

Ačiū už tai Alytaus rajono bendruomenei ir asmeniškai – savivaldybės vadovui Algirdui Vrubliauskui!

Lietuvos valstybingumo dieną linkiu Lietuvos žmonėms visada tik taikaus dangaus, klestėjimo, laimingų šeimų ir besišypsančių vaikų! Su švente!“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *