Alytaus ir Panevėžio ekonomikos ir verslo akademijų moksleiviai sėkmingai užbaigė dar vienus mokslo metus

Alytaus ekonomikos ir verslo akademijoje (AEVA) ir Panevėžio ekonomikos ir verslo akademijoje (PEVA) sėkmingai baigėsi penktasis mokslo metų sezonas. Šias akademijas įkūrė Mykolo Romerio universitetas (MRU), kartu su miesto savivaldybėmis ir gimnazijomis. Akademijose jaunuoliai įgyja ne tik ekonomikos ir finansų žinių pradmenis, bet ir lavina kritinį mąstymą, gebėjimus vertinti ekonomikos, verslo pasiekimus.

Šių akademijų moksleiviai turi unikalią progą pagilinti ir gauti papildomų aukšto lygio ekonomikos, verslo žinių iš MRU profesorių ir dėstytojų. 16-18 metų jaunimui AEVA ir PEVA siūlo nemokamas teorija ir praktika paremtas paskaitas bei užsiėmimus verslo, ekonomikos ir finansų temomis. Ekonomikos ir verslo akademijos (EVA) sėkmingai veikia dviejuose miestuose – Alytuje (nuo 2016 m.) ir Panevėžyje (nuo 2019 m.). Akademijų misija – suteikti geriausią ekonomikos ir verslo švietimo kokybę bendrojo lavinimo mokyklose.

„Ekonomikos ir verslo akademijų moksleiviai po vienerių studijų metų įgauna žinias ir įgūdžius, reikalingus orientuotis neapibrėžtoje ir nuolat kintančioje ekonominėje aplinkoje. Nepriklausomai nuo pasirinktos profesijos, jie gebės priimti teisingus asmeninių finansų sprendimus, suprasti ir teisingai reaguoti į globalius pokyčius, nuolat vykstančius pasaulyje, o taip pat iš anksto pasiruošti šiems pokyčiams“, – teigia MRU Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius, EVA kuratorius dr. Gintaras Černius.

„Mes šiandien daug girdime deklaratyvių lozungų apie valstybės vykdomos regioninės politikos problemas, būtinybę skirti didesnį dėmesį periferijai. Tačiau susimastykime, kiek žodžių realiai įgyvendinama. Sakoma, įgyvendinsime, padarysime, bet deja tik tada, kuomet bus to įgyvendinimui skirtos tam tikros finansinės priemonės. Todėl noriu pasidžiaugti, kad Mykolo Romerio universitetas, Alytaus miesto savivaldybė, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija sprendimą priėmė prieš bet kokias finansines injekcijas ir suteiktas išankstines garantijas, jie pasakė – mums to reikia čia ir dabar. Labai noriu padėkoti šioms institucijoms, kurios remia ir palaiko ne tik kalbomis, bet ir realiais darbais, šią labai svarbią Alytaus miesto jaunimui akademiją”, – dėkojo idėjos sumanytojas Povilas Labukas, Alytaus miesto vicemeras.

Alytaus meras Nerijus Česiulis teigia, kad AEVA moksleiviai įgijo praktinių žinių, reikalingų ateities ekonomistams. „Tikiu, kad šios žinios padės siekti ne tik geresnių mokymosi rezultatų, bet ir prisidės prie tolimesnių tikslų ir svajonių. Galbūt studijos akademijoje įkvėps rinktis ekonomisto profesiją ar kurti savo verslą“, – linkėjo Alytaus miesto meras.

„Labai smagu, kai gražios iniciatyvos virsta realiais darbais. Mykolo Romerio universiteto idėja degantys dėstytojai ateina į Panevėžį turėdami labai gražų tikslą – kryptingai ir kokybiškai mokyti ekonomikos ir verslo. Džiaugiuosi, kad idėja buvo taip entuziastingai sutikta švietimo bendruomenės ir pačių moksleivių. Moksleiviams, mokytojams ir dėstytojams linkiu turiningų metų ir įdomių paskaitų. Tegul šie metai tampa puikiu startu tolesniam bendravimui ir bendradarbiavimui“, – sako 5-osios gimnazijos direktorė Daiva Dapšauskienė.

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas džiaugiasi, kad ši iniciatyva prisideda prie moksleivių finansinio raštingumo ir padeda ugdyti svarbias ateities kompetencijas: „Džiaugiuosi sėkminga akademijos veikla bei jos teikiamais privalumais mūsų moksleiviams. Tikiuosi, kad toks kryptingas bendradarbiavimas su Mykolo Romerio universitetu tęsis ir toliau“, – teigia Panevėžio meras.

Kiekvienais metais EVA sėkmingai baigia 50-70 moksleivių iš abiejų miestų. Per mokslo metus paskaitas nuotoliniu būdu skaito MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto lektoriai ir įvairių sričių praktikai profesionalai. Baigę mokymosi kursą, moksleiviai laiko žinių patikrinimo egzaminą, o sėkmingai išlaikę – gauna pažymėjimus, kuriuose konkrečiai įvardintos užsiėmimų temos, lektoriai ir įgytos kompetencijos.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą galima rasti čia:https://www.facebook.com/ekonomikosverslumo.akademija.1 irhttps://www.facebook.com/AlytausEkonomikosIrVersloAkademija/.

Mykolo Romerio universiteto informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *