Alytui giminingą miestą pasivijo karo šmėkla: į prekybos centrą smogė raketa

Pirmadienio pavakarę į Alytui giminingą Kremenčuko miestą Ukrainoje smogė raketa. Ji pataikė į didžiausią ten esantį prekybos centrą „Amstop“. Žuvo ir buvo sužalota daugybė žmonių.

Pasak siaubą mačiusių gyventojų, raketa smogė pavakarę. Šiuo metu mieste daug chaoso, kaukia sirenos. Iki šiol šis miestas nebuvo paliestas karo, didesnių neramumų nebuvo įvykę.

Prekybos centre buvo prekiaujama drabužiais, maisto produktais, elektroninėmis prekėmis, buvo kavinė. Netoliese yra ir viešojo transporto stotelė. Visa infrastruktūra aplink prekybos centrą suniokota.

Alytaus miesto valdžia, verslai, visuomeninės ir labdaringos organizacijos ne kartą rinko paramą, ir humanitarinę pagalbą gabeno savo draugams iš giminingo miesto.

Situaciją komentuoja ir Ukrainos Prezidentas Volodymyras Zelenskis, pranešdamas, kad prekybos centre buvo daugiau nei tūkstantis civilių gyventojų.

“Rusija ir toliau savo bejėgiškumą nukreipia į paprastus piliečius. Tikėtis adekvatumo ir žmogiškumo iš jos pusės beprasmiška”, – socialiniame tinkle Facebook komentuoja Prezidentas V. Zelenskis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *