Alytaus rajono savivaldybė bendradarbiaus su Vytauto didžiojo universitetu

Alytaus rajono savivaldybė, siekdama pritraukti kuo daugiau pedagogų į rajono mokyklas, ketina pasirašyti pirmąją bendradarbiavimo sutartį su aukštąja mokykla – Vytauto Didžiojo universitetu. Šiam žingsniui trečiadienį vykusiame Alytaus rajono tarybos posėdyje pritarė politikai. Artimiausiu metu Alytaus rajono savivaldybėje laukiami universiteto atstovai, su kuriais bus pasirašoma ir pati sutartis.

Savivaldybė turės galimybę glaudžiau bendradarbiauti su universitetu, siekiant abipusiai naudingų tikslų kvalifikuoto pedagogų rengimo srityje, užtikrinant pakankamą pedagogų poreikį savivaldybės švietimo įstaigose.

Pasirašius sutartį, universitetas įsipareigos informuoti apie universiteto siūlomas ugdymo krypties programas, galimybes ir sąlygas studijuoti, teikti informaciją apie studijas, mokslą ir šviečiamąją veiklą universitete, kviesti savivaldybės mokyklų vadovus ir pedagogus dalyvauti universiteto organizuojamose konferencijose, seminaruose, mokymuose ir kituose pedagogų profesinio tobulinimo renginiuose, skleisti informaciją apie kartu su savivaldybe organizuojamus renginius ir iniciatyvas universiteto bendruomenei ir socialiniams partneriams.

Savivaldybė įsipareigos skleisti universiteto pateiktą informaciją apie ugdymo krypties studijas, mokslą ir šviečiamąją veiklą universitete, skatinti savivaldybės mokyklų vadovų domėjimąsi ugdymo krypties studijomis universitete, supažindinant mokinius su universiteto ugdymo krypties studijų programomis, stojimo sąlygomis ir procedūromis, teikti universitetui informaciją apie pedagogų poreikį savivaldybės švietimo įstaigose; kviesti universiteto darbuotojus bei studentus dalyvauti savivaldybės organizuojamose konferencijose, seminaruose, mokymuose ir kituose renginiuose, skleisti informaciją apie kartu su universitetu organizuojamus renginius ir iniciatyvas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *