Alytaus Rotary klubas turi naują prezidentą Saulių Ivošką: kertinė užduotis – dalintis

2022-2023 metų Alytaus Rotary klubo prezidentu inauguruotas Saulius Ivoška.

Alytaus Rotary klube inauguruotas 24-asis prezidentas. Juo metų laiko kadencijai tapo Saulius Ivoška, prioritetus skirsiantis pagalbai karo talžomai Ukrainai, taip pat planuojantis padėti Alytaus miesto žmonėms su negalia ir sunkiai sergantiems gyventojams, o kertine sau ir kitiems klubo broliams užduotimi jis laiko dalinimąsi, kurio patirtį jis turėjo dar pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis.

„Esu glaudžiai susijęs su Ukraina, todėl ši tema mano prezidentavimo metu bus aktuali. Ukrainai pagalbos reikėjo, reikia ir dar tikrai reikės.

Svarbiausia mūsų užduotis – dalintis. Didžiausią pamoką turėjau, kai jau pirmąją karo Ukrainoje dieną kartu su dar dviem kolegomis teko skubiai evakuotis iš šalies. Po kelių valandų kelionės suėmė alkis. Sustojome kaimo krautuvėlėje, kur viskas buvo išpirkta. Buvo telikę vos septyni obuoliai ir paskutinis dešros gabaliukas. Nupirkome viską. Kelionė iki sienos truko apie 14 valandų. Iš viso per dvi paras dalijomės tuo, ką turėjome. Taigi, ką reiškia dalintis, aš tikrai supratau. Tad pagal savo jėgas ir galimybes per visus šiuos metus ir stengsiuosi dalytis ir raginsiu tai daryti kitus.

Antrasis mano planas – atsigręžti į Alytaus miestą, į miestą kuriame gyvename, kuris mus užaugino. Čia planuojame padėti žmonėms su negalia ir sunkiai sergantiems.

Inauguracija į klubo prezidentus nėra tik garbės reikalas, tai labai atsakinga pareiga, tai mokėjimas dalintis ir to mokyti kitus.

Pirmasis mano darbas – išvyka į Ukrainą, į kurią vešiu ten surinktą paramą – reikiamus automobilius ir kitus reikalingus darbus“, – pasakojo S. Ivoška, pristatęs ir savo komandą – valdybos narius, sekretorių, iždininką.

Inauguracijos ceremonija vyko pirmadienio vakarą Dzūkų alaus restorane.

Čia buvęs Alytaus Rotary klubo prezidentas Dainius Juozaitis pristatė savo prezidentavimo metų darbų ataskaitą ir regalijas perdavė naujajam prezidentui.

„Metai buvo išties aktyvūs, daug nuveikta. Per šiuos metus turėjome daugiau kaip 50 veiklų ir projektų – organizuoti aukcionai, o už surinktas lėšas nuveikta gerų darbų, stiprinta klubo bendrystė, ryšiai, dalyvauta daugybėje bendrų renginių, būta ir laiko, skirto savišvietai, edukacijoms, aplankytos įstaigos, organizacijos, įmonės, taip pat pavyko įsteigti Alytaus „Interact“ klubą, prisijungta ir prie kitų visuomeninių paramos klubų iniciatyvų, savanoriavome ir Raudonajam kryžiui padedant rinkti paramą Ukrainai karo dienomis, aukojome reikalingų daiktų. Buvo ir išvykų į užsienį – dalyvavome labdaringame renginyje Varšuvoje, vykome į Vengriją. Taip pat rėmėme ir jaunųjų bendrovių konkursą. Tradiciškai per Kalėdas aplankėme keletą vargingai gyvenančių šeimų, kurioms padėjome maisto krepšeliais ir kitais jiems reikalingais daiktais. Ačiū visiems klubo broliams už neįkainojamą bendrystę“, – kalbėjo D. Juozaitis.

Renginio metu Tylos minute pagerbtas ir prieš daugiau nei keturis mėnesius į Amžinybę iškeliavusio rotariečio Romo Burbos atminimas. Priesaiką davė ir naujas klubo narys – Rimas Megelinskas.

Po visų numatytų ceremonijų naująjį klubo prezidentą sveikino atvykę svečiai.

Tarp jų buvo ir Alytaus dekanas Arūnas Užupis, už darbus dėkojęs buvusiam prezidentui ir naujajam linkėjęs dalintis ir dalinti save. Dovanų S. Ivoškai jis įteikė šventąjį raštą.

Pasveikinti naująjį Alytaus Rotary klubo prezidentą S. Ivošką atvyko ir būsima 2022-2023 metų Lietuvos Rotary apygardos valdytoja Jurgita Turulienė, sakiusi, kad didžiuojasi Alytaus Rotary klubu, kiek daug prasmingų darbų nuveikta, o naujajam prezidentui linkėjusi sėkmės ir prasmingų darbų bei patirčių ir išlaikyti vertybes.

Sveikinimo žodį tarė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Meras dėkojo už aktyvią veiklą buvusiam klubo prezidentui D. Juozaičiui, ypač padedant organizuoti pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos, o naujai išrinktam prezidentui S. Ivoškai linkėjo dar daugiau laiko skirti miestui.

„Ant Sauliaus kaklo matau gražias regalijas. Jomis ir pats buvau pasipuošęs praėjusį savaitgalį, kai Alytaus miesto šventės iškilmių metu įteikinėjome apdovanojimus miestui nusipelniusiems žmonėms. Regalijos – gražus dalykas fotografijose, tačiau tai labai sunkus dalykas, reiškiantis atsakomybę prieš save patį ir žmones, kurie tavimi pasitiki. Sauliau, nenuvilk jų.

O kiekvienas Jūsų kartu galite daug. Kartu su Alytaus miesto savivaldybe mes galime dar daugiau, tad siūlomės į partnerystę“, – sakė N. Cesiulis.

„Gyvename labai sudėtingais laikais. Sauliau, linkiu viso ko geriausio, nes žinau, kad tu gali. Tavo kartelė užkelta labai aukštai, tavo siekiai dideli ir tikiu, kad po metų stovėsi čia ir pateiksi puikią savo darbų ataskaitą. Sėkmės tau šiame kelyje“, – linkėjo J. Šukevičienė.

6 komentarai apie “Alytaus Rotary klubas turi naują prezidentą Saulių Ivošką: kertinė užduotis – dalintis

  1. Jei skaitysite, atkreipkite dėmesį į dviejų dobiliukų “išminties perlus” – kur vienas kalba, kaip jis išmoko dalintis, o kitas kalba apie regalijas. Visa esmė atskleista pačių kalbančių, nieko daugiau pridurti net nereikia. Intelektas šviečia 🙂

  2. Kaimo elitukas zaidimus zaidzia. Medalikeliais pasidabina , vienas kita apkabina. Svarbu titulai 😀 , pripazinimas . Gaila , kad ir dvasininkai itraukiam i sitas pievas.

  3. 😀 cirkas išvažiavo, o pajacą, tai paliko.. Gaila, kad skundai.lt užsidarė, ten labai neblogas CV gautųsi, ponaičio paršelio, o jei dar giliau po šiukšlių kupiną dosjė pasikapsčius, m?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *