Rekonstruotas Šaulių namų fontanas pripildytas kibirais

„Man asmeniškai tai yra gražiausia Alytaus vieta. Noriu, kad čia vėl rinktųsi žmonės, vyktų pasimatymai ar net renginiai, todėl tikiuosi, kad fontanas veiks daugybę metų ir džiugins mūsų miestą“, – kalbėjo miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Pirmadienį jis kartu su „Kautra“ atstove Gražina Čepukaitienė į fontaną cinkuotais kibirais įpylė vandens ir paleido jį čiurlenti – visai kaip senovėje ir būdavo pildomi pirmieji fontanai.

1938 metais pastatytas fontanas „Tulpė“ buvo tūkstančių alytiškių pasimatymų vieta – Miesto sodo pašonėje kvepiant šimtams rožių žiedų, romantikos čia netrūko. 1978 metais šis fontanas dar buvo rekonstruotas, bet pastaruosius keletą dešimtmečių atėjusius čia pasitikdavo tik vaiduoklis be vandens, pakrypęs ir suskilusia apdaila.

Šiandien fontanas „Tulpė“ ir jo teritorija vėl atgaivinti – atsodintas rožynas, sudėtos naujos trinkelės, o pats dviejų pakopų fontanas kapitaliai atnaujintas išlaikant pirminį dizainą.

Rekonstrukcijos darbams įmonė „Kautra“ skyrė 10 tūkstančių eurų, o likusius 5 600 eurų skyrė Lietuvos šaulių sąjunga. Už šiuos pinigus buvo sutvarkyta hidroizoliacija, apdaila, įsigyta nauja įranga ir atlikti kiti būtiniausi darbai.

Praėjusiais metais rekonstruoti du miesto fontanai, šiemet apšviestas prie savivaldybės esantis fontanas, planuojama tvarkyti „Žuvinto“ prekybos centro skvero fontaną „Vandenų žvėris liūto kojomis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *