Paskutinį vasaros sekmadienį Alytuje – tarptautinį statusą įgijęs pusmaratonis

„Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“ šiemet pažers ne vieną naujovę – oficialiai tarptautinio masinio renginio statusą įgavęs renginys pirmą kartą turi generalinį rėmėją – Alytaus įmonę „Svenheim“. Nuotraukoje pusmaratonio organizatoriai Povilas Tamulynas ir Šarūnas Klėgeris su „Svenheim“ vadovu Dariumi Grybausku.

Rugpjūčio paskutinį sekmadienį (28 d.) Alytuje bus „daug šypsenų ir greičio“. Tokiu šūkiu šiemet pristatomas „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“, šiemet pažersiantis ne vieną naujovę. Alytuje vyksiantis pusmaratonis oficialiai įgavo tarptautinio masinio renginio statusą ir pirmą kartą turi generalinį rėmėją – Alytaus įmonę „Svenheim“. Be to, šiemet ištvermingiausi bėgikai turės unikalią galimybę savo jėgas išbandyti 100 kilometrų bėgime.

„Prieš šešerius metus gimęs kūdikis – Alytaus pusmaratonis – išaugo į didelį masinį sporto renginį, turintį ilgalaikį partnerį. Be to, kasmet šis renginys sulaukia vis daugiau dėmesio iš užsienio. Šiemet tarp dalyvių taip pat netruks žinomų veidų, o prizinis fondas bus didesnis nei praėjusiais metais“, – pasakojo Šarūnas Klėgeris, vienas „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“ organizatorių.

Pasidžiaugta, dėl šių metų Alytaus pusmaratonio tarptautinio renginio statuso, mat kiek daugiau 21 km trasa Alytuje yra sertifikuota tarptautinio teisėjo ir patenka į visus tarptautinius kalendorius.

Šiemet iš viso Alytuje organizuojami net devyni masiniai sporto renginiai – gegužės mėnesį įvykusi „Dzūkijos taurė“, visą mėnesį vykstantys „Dzūkų iššūkiai“, apimantys ne tik bėgimą, bet ir ėjimą, važiavimą dviračiu. Taip pat „100 km bėgimas“, tradiciniu tapęs, šiemet šeštą kartą vyksiantis „Naktinis bėgimas“, „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“, dešimtąjį kartą vyksiantis „Bėgimas kovai su vėžiu palaikyti“, „Kalėdinis bėgimas“, „Išbėk žodį Lietuva“, „Geroji žinia“. Organizatoriai dar svarsto ir apie dešimtąjį šių metų masinį sporto renginį „Dzūkų treilas“, kuris vyko praėjusiais metais ir pasiteisino.

„Dar 2015 metais Alytuje neturėjome nė vieno masinio sporto renginio, o dabar jų turime devynis, tad drąsiai galime teigti, kad išaugome iki masinio sporto sostinės statuso. Mus lenkia tik Vilnius. Alytaus pusmaratonis tikrai patenka į geriausiųjų šalies trejetuką“, – įsitikinęs Š. Klėgeris.

„Džiaugiamės, kad žmonės vertina mūsų renginį, kad pavyksta pritraukti tiek ilgalaikių partnerių tie, tarptautinio dėmesio“, – kalbėjo Povilas Tamulynas, vienas iš „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“ organizatorių, įteikęs pusmaratonio marškinėlius generalinio rėmėjo „Svenheim“ vadovui Dariui Grybauskui, su kuriuo buvo pasirašyta trejų metų bendradarbiavimo sutartis.

„Sveika visuomenė yra labai svarbu, ypač po pandemijos laikotarpio. Tai skaudulys, kurį reikia gydyti, nes sveiki žmonės yra mūsų visų pozityvumo šaltinis“,  – sakė D. Grybauskas

Įmonės „Svenheim“ vadovybė imasi iniciatyvos organizuoti kolektyvo treniruotes su žinomais sporto bendruomenės veidais. Tokia treniruotė jau buvo surengta su olimpiete lengvaatlete, bėgike Vaida Žūsinaite.

Šių metų „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“ didieji rėmėjai yra bendrovės „Milčija“, „Storaenso“, „Astra“.

Alytaus pusmaratonis – vienintelis tokio masto klasikinės distancijos (21 km) bėgimas Dzūkijoje. Pusmaratonis startuos ir finišuos Rotušės aikštėje ir apjuos vaizdingiausias Dzūkijos sostinės vietas.

Šiais metais didėja ir prizinis „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2022“ fondas. Pirmosios vietos nugalėtojui atiteks 600 eurų, antrosios – 400 ir trečiosios – 300 eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *