Alytaus rajono vaikų vasara – daug stovyklų, renginių, užsiėmimų

Vasaros atostogų metu Alytaus rajono mokiniams siūloma įvairiausių veiklų. Į jas kviečia mokyklos ir neformaliojo ugdymo organizacijos. Mokinių užimtumą finansuoja savivaldybė.

Jau kitą savaitę rajono gimnazijose prasidės jaunųjų šaulių dieninės stovyklos. Butrimonių, Daugų gimnazijose stovyklos prasidės birželio 13 d., o nuo birželio 20 jos vyks Simno, Krokialaukio, Miroslavo, Pivašiūnų gimnazijose.

Organizuojant jaunųjų šaulių stovyklas bendradarbiaujama su Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių (Alytaus apskr.) 1-ąja rinktine, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-ąja rinktine.

Jaunieji šauliai, su kuriais kartu stovyklaus ir kiti mokiniai, eis į žygius, mokysis karinės rikiuotės, saugaus eismo, pirmosios pagalbos teikimo. Vyks orientacinio sporto,  fizinio pasirengimo, kūrybinės ir edukacinės veiklos.

Birželio 22 d. rajono jaunieji šauliai ir kitimokiniai rinksis į Miroslavą ir eis į žygį šv. Jokūbo keliu. Planuojama, kad dalyvaus apie 300 žygeivių.

Birželio 13–17 d. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyrius organizuoja dienos etnokultūrinę stovyklą „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip senoliai darė“. Jos metu 1–4 klasių mokiniai susipažins su senuoju žvakių liejimo amatu, Pivašiūnų amatų centre dalyvaus kepinių edukacijoje. Mokytojos organizuos vaikams praktines-kūrybines dirbtuves.

Šie metai yra paskelbti Gyvūnų gerovės metais, tad stovyklautojai  lankysis gyvūnų prieglaudoje „Keturkojo viltis“,susipažins su savanorių veikla, sužinos, kaip saugiai elgtis su gyvūnais. Taip pat vaikai vyks į zooparką.

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazija organizuoja dvi dienos stovyklas. Birželio 10–15 d. stovykloje „Močiutės daržely“ 1–4 klasių mokinių lankys gražiausias sodybas Krokialaukyje, mokysis pažinti darželių ir lauko gėles, kurs gėlių kompozicijas.

Birželio 20–23 d. Krokialaukio gimnazijos 5–11 klasių mokiniai dalyvaus dienos stovykloje „Pažink, pajausk, patirk“. Kelias dienasvaikai ne tik bendraus, bet ir mokysis bendradarbiauti, ugdyti kūrybiškumą, teigiamas emocijas. Stovyklautojai vyks į Vilniuje esantį į MO muziejų, lankysis kituose sostinės kultūros objektuose. Metelių regioniniame parke susipažins su parko veikla, vykdoma gyvūnų apsauga. Mokiniai kurs „Emocijų kalendorių“ – mokysis pažinti, valdyti, nupiešti savo emocijas, vyks jogos užsiėmimai.

Į dienos vasaros stovyklą birželio 20–23 d. pakvies ir  Pivašiūnų gimnazija. 1–4 klasių mokiniai susipažins su savo gyvenamosios vietovės papročiais, tradiciniais amatais ir patiekalais, mokysis juos gaminti. Mokiniai keps blynus lauko židinyje ant senovinių keptuvių, dzūkiškas bandas, gamins molio dirbinius, ners vąšeliu.

Liepos 11–15 d. Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos stovykloje „Jaunasis kūrėjas“ Nemunaityje atstogaus 20 vaikų. 7–13 m. stovyklautojai bus supažindinami su sveika gyvensena, daug sportuos, vyks į pažintines išvykas. Užsiėmimus ves mokyklos mokytojai, sportininkai. Stovykloje vyks futbolo, dziudo treniruotės ir varžybos, petankė, žygis su šiaurietiškomis lazdomis, orientacinės varžybos ir kitos veiklos.

Paskutinį vasaros mėnesį, rugpjūčio 8–19 d., Simno vaikai laiką galės leisti tradicinėje, jau 18 kartą organizuojamoje dienos stovykloje „Vasara su sportu – 2022“. Stovykla skirta futbolo mėgėjams, joje dalyvaus 70 įvairaus amžiaus  vaikų. Stovyklautojai netik treniruosis, bet ir dalyvaus varžybose, vyks į ekskursijas.

Rugpjūčio 23–26 d. 1–2 klasių mokiniai dalyvaus Miroslavo gimnazijos dieninėje stovykloje „Keturios stichijos“, kurių metu vyks įvairios edukacijos, išvykos, ekskursijos.

Vienas komentaras apie “Alytaus rajono vaikų vasara – daug stovyklų, renginių, užsiėmimų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *