Floristės popierinių gėlių dekoracijos užkariauja švenčių organizatorių dėmesį

Įspūdingos, originalios Jurgitos Vaičiūnaitės rankų darbo dekoracijos puošia daugybę šių metų švenčių ir renginių. Po daugybės kruopštaus darbo reikalaujančių pastangų moters rankose iš popieriaus gimsta hortenzijų, alyvų, bijūnų, magnolijų, vyšnių ir įvairiausių kitokių augalų žiedai. Įsibėgėjęs renginių sezonas parodė, kad žmonės po dvejus metus trukusios karantininės pertraukos ne tik išsiilgę renginių, bet ir yra pasiryžę originaliai dekoruoti šventines akimirkas.

„Floristika mano gyvenime – jau nuo vaikystės. Kurį laiką dirbau gėlių parduotuvėje. Dabar pati gėles kuriu iš popieriaus. Kažkada pamačiau iš popieriaus susuktų rožių ir pati pabandžiau tai padaryti. Taip šis pomėgis ir užsiliko. Pandemija, ilgus laikas namuose man buvo paspirtis kažką kurti. Taip netikėtai iš popierinių gėlių gavosi dekoracijos, kuriomis puošiamos švenčių ir renginių erdvės. Keletą savo darbų publikavau internete ir sulaukiau didelio susidomėjimo, o po to ir užsakymų“, – pasakojo Balbieriškyje gyvenanti moteris.

Jurgita stengiasi kurti tai, ko nedaro kiti, todėl bet kokios gėlės žiedai jai nėra neįveikiama užduotis. Kartą jai atėjo mintis pabandyti sukurti alyvos žiedą. Iki galutinio rezultato teko paplušėti apie dvi savaites, net pasiimti keletą dienų atostogų, tačiau galiausiai milžiniškas alyvos žiedas gavosi itin tikroviškas.

„Idėjų turiu daugybę, tačiau labai trūksta laiko, nes šia veikla užsiimu tik po darbo valandų. Man patinka iššūkiai, kai gaunu originalių užsakymų, nes tai leidžia kaskart tobulėti ir išbandyti savo galimybes. Pastebiu, kad žmonės vis dažniau ieško originalumo“, – pasakojo pašnekovė.

Pasibaigus pandemijai, užsakymų dekoratorei išties netrūksta, tačiau ji pastebėjo, kad prasidėjus karui Ukrainoje, kurį laiką žmonės buvo sustabdę savo švenčių planus, tačiau prasidėjusi vasara vėl viską sugrąžino į savo vietas.

Moters darbų žmonės įsigyja ir dovanoms, įvairiems sveikinimams.

Netrukus 520 metų jubiliejų švęs ir gimtasis Jurgitos miestelis Balbieriškis. Planuojama didelė šventė, o puošti renginio erdves užduotis atiteko būtent Jurgitai. Planuose yra ir jos darbų paroda.

„Vis pagalvoju ir apie savo šio pomėgio plėtros galimybes, tačiau didesniame mieste tai daryti būtų žymiai lengviau, be to, labai gąsdina dideli mokesčiai, kurie kartais gali tapti ir nepakeliama našta“, – įžvalgomis dalijosi moteris.

Polinkį į meną moteris turbūt atsinešė iš giminės linijos, mat floristė buvo jos pusseserė,  menininkai yra ir mamos pusbrolis bei pusseserė.

„Mano darbų kritikė yra mama, ji visuomet taikliai pataria, kai reikia, pakritikuoja, tačiau ir pati sau esu labai reikli ir kritiška, nes man svarbu, kad viskas būtų be priekaištų. Jeigu žmonės džiaugiasi mano darbais, tai man suteikia dar daugiau ūpo stengtis puošti jų švenčių erdves“, – sakė Jurgita.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *