Veisiejų apžvalgos bokštas dėmesį trauks ir naktį: bus apšviestas įvairiomis spalvomis

Veisiejų apžvalgos bokštas bus apšviestas įvairiomis spalvomis. Būtent šią idėją Lazdijų rajono gyventojai palaikė dalyvaujamojo biudžeto konkurse.  Šio objekto apšvietimui skirta 20 tūkst. eurų.

„Šie 20 tūkst. eurų skirti projektui, kurio idėją labiausiai palaiko gyventojai. Jų sprendimu finansavimas šiais metai keliauja į Veisiejų seniūniją, o aš džiaugiuosi ne tik nauja gyventojų iniciatyva, kuri dar šiais metais bus įgyvendinta, bet ir bendruomenės susitelkimu“, – apie dalyvaujamąjį biudžetą kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Veisiejų vizitine kortele tapęs apžvalgos bokštas lankytojus ir vietinius gyventojus pasitinka vos atvykus į miestą nuo Druskininkų pusės. Bokštą supa idiliška gamta, o į jį užlipus vaizdai gniaužia kvapą. Šiltuoju metų laiku ši vieta puikiai matoma ir intensyviai lankoma, tačiau tamsiuoju paros metu bokštas skendi tamsoje. Įgyvendinus projektą bokštas net ir sutemus paliktų neišdildomą įspūdį.

Konkurso „Dalyvaujamojo biudžeto“ lėšoms laimėti II etape dalyvavo 3 rajono projektai, kurie sulaukė daugiau kaip pustrečio tūkstančio balsų. Daugiausia – 1 229 balsų sulaukė Veisiejų projektas „Veisiejų apžvalgos bokšto apšvietimo įrengimas“, antroje vietoje liko projektas „Tarp Dusios ir Metelio“ , surinkęs 725 balsus, trečias – Seirijų seniūnijos Žagarių kaimo projektas „Bendruomenės parkas“, sulaukęs 658 balsų. Balsuoti už kiekvieną projektą buvo galima tik vieną kartą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *