Didžiausiose pasaulyje kanupolo varžybose – alytiškių startai

Vokietijoje Eseno mieste vyko „Vokietijos taurė 2022“ – didžiausios pasaulyje kanupolo varžybos. Jose dalyvavo Alytaus jaunimo U-21 komanda, kuriai atstovavo sportininkai iš Alytaus, Daugų ir Varšuvos.

Jaunimo U-21 amžiaus grupėje žaidė 18 komandų. Jaunimui tai buvo pirmas toks didelis išbandymas, komanda jauna, vyriausiems žaidėjams – po 18 metų.

Alytaus sportininkai grupės varžybose iškovojo tris pergales, patyrė du pralaimėjimus, užėmė trečią vietą ir įgijo galimybę varžytis dėl7-12 vietų.

Sekė du pralaimėjimai Vokietijos ir Danijos komandoms. Toliau Alytaus komanda tęsė kovą dėl 11 vietos su bendraamžiais iš Vienos ir patyrė pralaimėjimą 3:2. Galutinėje įskaitoje užėmė 12 vietą. Komandoje žaidė Mindaugas Diksa, Kajus Kašelionis, Marius Čekanauskas, Modestas Karkauskas, Mantas Selvianis, Vilius Gecevičius, Nojus Serkovas iš Daugų ir Michal Frončak iš Varšuvos.

Šių varžybų vyrų stipriausioje grupėje (Elitinėje lygoje) žaidė alytiškis Karolis Latauskas. Karolis atstovavo Varšuvos KS Povišle komandą. Elitinėje lygoje žaidė geriausios Europos komandos. Varšuvos KS Povišle komanda sužaidė puikiai ir lengvų pergalių varžovams nedalijo.

Sužaidus varžybas grupėje Varšuvos komanda pateko į stipriausiųjų dvyliktuką ir tęsė kovą dėl čempionų vardo. Antrame etape dvylika komandų buvo surikiuotos į dvi naujas grupes po šešias komandas, kurios sužaidė tarpusavyje. Po šio etapo Varšuvos komanda grupėje užėmė penktąją vietą, tęsė kovą dėl devintosios vietos ir varžybose prieš Vokietijos komandą išplėšė pergalę 6:4.

Karolis paskutinėse rungtynėse iš 6 įvarčių pelnė 5. Turnyro metu Karolis demonstravo aukščiausio lygio žaidimą, jis vidutiniškai pelnė 2,3 įvarčio per rungtynes.

Varšuvos komanda džiaugėsi iškovojusi labai aukštą devintąją vietą tokio lygio varžybose.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro informacija ir nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *