UAB „Pietų Megrame“ įkūrėjui Juozui Megelinskui – Lazdijų rajono garbės piliečio vardas

Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.

Kasdienis kruopštus darbas kuriant rajono ateitį nelieka nepastebėtas. Šventės „Pasienio fiesta 2022“ metu Lazdijų rajono garbės piliečio vardo regalijos įteiktos UAB „Pietų Megrame“ generaliniam direktoriui, šios bendrovės steigėjui ir savininkui Juozui Megelinskui.

„Džiaugiuosi, kad savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė siūlymui suteikti Lazdijų rajono garbės piliečio vardą žmogui, kuris didžiąją savo gyvenimo dalį atkakliai ir nuoširdžiai dirba tam, kad Lazdijų rajonas klestėtų. Esu labai dėkinga už atsakingą požiūrį ne tik į savo įmonės darbuotojus, bet ir visą bendruomenę. Garbės piliečio vardo suteikimas tik patvirtina, kad verslas, jo plėtra ir darbo vietų kūrimas buvo, yra ir bus svarbus man ir visiems rajono žmonėms“, – įteikdama regalijas Juozui Megelinskui ir jį sveikindama šia proga kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Juozo Megelinsko įkurta, plastikinius langus ir duris gaminanti UAB „Pietų Megrame“ yra Respublikinės langų ir durų gamintojų asociacijos narė, šių metų rugsėjį minės savo veiklos 25-metį. Įmonė yra apdovanota Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos ministerijos, Alytaus apskrities viršininko administracijos, Lazdijų rajono mero padėkomis už aktyvią veiklą bei naujų darbo vietų kūrimą regione.

UAB „Pietų Megrame“ gamybinių patalpų plotas – 2500 kv. m. Įmonėje nuolat vyksta gamybinio proceso atnaujinimas bei tobulinimas. 2006 m. įdiegta nauja gamybinė linija. Per dieną pagaminama apie 250 standartinių ir 30 nestandartinių gaminių. UAB „Pietų Megrame“ turi iki 30 atstovų visoje Lietuvoje. Įmonės gaminiai eksportuojami į Skandinaviją, Angliją, Ispaniją bei kitas valstybes.

Lazdijų rajono garbės piliečio vardas per visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį buvo suteiktas trylikai žmonių: rašytojui Sigitui Zigmui Gedai, visuomenininkei Birutei Vanagienei, girininkui Vytautui Stacevičiui, klebonui Vytautui Prajarai, profesoriui Juozui Vytautui Uzdilai, profesoriui Antanui Kudziui, Lietuvos partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui (po mirties), lietuvių liaudies dainų atlikėjai Veronikai Povilionienei, kardinolui Sigitui Tamkevičiui, dainininkui Danieliui Sadauskui, rašytojui Romui Sadauskui, kunigui Juozui Zdebskiui (po mirties), literatūros kritikui, rašytojui Eimučiui Valentinui Sventickui.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *