Pasveikinti Atliekų kultūros egzamino laureatai

Šiemet balandžio mėnesį vykusiame „Atliekų kultūros“ egzamine dalyvavo per 120 alytiškių,  iš jų 15 parodė geriausius rezultatus.

„Visos akcijos, skirtos aplinkos priežiūrai, nėra susijusios tik su pakelta šiukšle, jos moko, kad vieną kartą pakėlus, kitąkart – nenumesi. Visgi dar randame televizorių, sofą, lovą ar kitas didžiąsias atliekas išmestas prie konteinerių, tačiau mūsų gamta, namai ir aplinka turėtų padėkoti, kad visgi nemažai žmonių įsitraukia į rūšiavimą. Ne tik mes stengiamės rūšiuoti, bet mokome to ir vaikus. Žinau, kad prie jūsų konteinerio niekada nereikės kabinti kameros, pažiūrėti, ar teisingai rūšiuojate, ir nereikės uždėti lipduko, kad ne tokias atliekas įmetėte į konteinerį. Tikėtina, kad ateityje gyvensime be atliekų, nes viską, ką sukursime, bus produktai, iš kurių bus gaminami kiti produktai, ir tai bus evoliucija ne į sąvartyną, o į kitus produktus. Džiaugiuosi, kad dalyvaujate ir laimite, juk pasaulį turime palikti gražesnį nei jį radome“, – sveikinimo metu kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Egzamine dalyvavo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago ir Putinų gimnazijų, Dainavos, Panemunės, Piliakalnio, „Volungės“ progimnazijų, Dzūkijos mokyklos, Alytaus profesinio rengimo centro moksleiviai bei 8 suaugusieji, iš kurių trys parodė labai geras žinias.

Geriausiai pasirodė „Volungės“ progimnazijos moksleiviai: Vytė Duse, Gustė Vilkinytė, Avis Chaleckas, Ervinas Žukauskas, Kamilė Paškevičiūtė, Greta Ražanauskaitė. Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleivė Viltė Maselskaitė, Dainavos progimnazijos moksleiviai:  Lukas Urbonas, Ermestas Krisiulevičius, Piliakalnio progimnazijos moksleivis  Ermestas Krisiulevičius ir Putinų gimnazijos moksleiviai Ervinas Norus ir Elona Matulevičiūtė ir, žinoma, trys suaugusieji – Evelina Bogušienė, Kristina Vigraitienė ir Donata Stancelytė. Alytaus miesto vadovai pasveikino laureatus ir įteikė jiems dovanas.

Mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė pasidžiaugė, kad egzamine dalyvauja ne tik moksleiviai. „Mūsų mokiniai yra smalsūs ir dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose konkursuose. Tačiau labai smagu matyti, kad įsitraukia ir suaugusieji, kurie jau turi kitokią patirtį, o galbūt ir vienaip ar kitaip yra susiję su atliekomis. Linkiu ir toliau būti aktyviems.“

Šis egzaminas  organizuojamas jau trečiąjį kartą, jį globoja Aplinkos ministerija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *