Kaip universitetas gali palengvinti pirmakursių adaptaciją?

Tiek metų praleidus mokyklos suole, pradėti mokslus universitete gali būti sunku. Įstojęs į aukštąją mokyklą studentas pradeda savarankišką gyvenimą, o daugelis atsikrausto į naują miestą. Dėl šios priežasties naujas gyvenimo etapas gali tapti dar sudėtingesnis. Tad kaip pirmakursiams gali padėti universitetas?

Apranga su universiteto logotipu

Pirmas žingsnis, kaip universitetas gali padėti pirmojo kurso studentams pasijausti bendruomenės dalimi – įteikti jiems savo atributiką. Šiuo atveju labai praverčia spausdinimas ant marškinėlių ar kuprinių. Vilkėdami universiteto logotipu papuoštus drabužius ar naudodami unikalius aksesuarus, studentai jausis aukštosios mokyklos dalimi. Be to, tokios praktiškos dovanos jiems neabejotinai pravers kasdienybėje.

Renginiai ir būreliai

Paskatinkite pirmakursius dalyvauti universiteto renginiuose ir suteikite jiems galimybę prisijungti prie įvairių draugijų. Taip studentai lengviau ras bendraminčių ir realizuos save. Svarbu jau nuo pat pirmų dienų suteikti pirmakursiams kuo daugiau informacijos apie šias galimybes ir kaip jomis pasinaudoti.

Kuratoriai

Atvykus į universitetą, studentui gali kilti daugybė klausimų. Skirkite kiekvienai pirmakursių grupei kuratorių, į kurį jie galėtų kreiptis įvairiausiais klausimais. Pavyzdžiui, tai galėtų būti aukštesnių kursų atsakingi ir pareigingi studentai. Pirmakursiams gali būti jaukiau ir lengviau bendrauti su panašaus amžiaus jaunuoliais, kurie taip pat prieš kelerius metus praėjo šį etapą.

Supažindinimas su universitetu

Pulti stačia galvą į mokslus, kai viskas taip nauja, gali būti itin sudėtinga. Tad patariama pirmąja savaitę studentams leisti adaptuotis. Tai galima padaryti rengiant paskaitas, kurių metu trumpai pristatomos universiteto taisyklės, pateikiami kontaktai, kuriais reikėtų kreiptis kilus problemoms, supažindinama su universiteto teritorija ir aptariami pagrindiniai studentams iškylantys klausimai.

Grupės narių supažindinimas

Pirmosiomis savaitėmis svarbu padėti studentams susipažinti vieniems su kitais. Tai galima padaryti skyrus laiko įvairioms veikloms ir žaidimais. Pavyzdžiui, susipažinti ir įsiminti vardus gali padėti trumpas žaidimas, kurio metu kiekvienas studentas atsistoja, pasako savo vardą ir vieną būdvardį iš vardo pirmosios raidės, kuriuo gali apibūdinti save. Sužinojus vienas kito vardus, galima tęsti kitus įvairiausius žaidimus, kurie padės geriau pažinti vienas kitą.

Yra daugybė būdų, kaip universitetas gali padėti studentams lengviau žengti į naują gyvenimo etapą. Padėjus prisitaikyti pirmakursiams, jie greičiau ir kokybiškiau pradės mokslo metus. O pasinaudojęs šiais keliais lengvais patarimais, kiekvienas universitetas gali padėti savo studentams jaustis priimtiems ir laukiamiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *