Ietis surėmė politikas ir sporto centro vadovas: aplaidumas ar nuolat nepasitvirtinančios abejonės?

Paskelbus, kad iki pat rudens neveiks Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baseinas, nes sugedo filtravimo sistema, Alytaus miesto tarybos narys Gediminas Daukšys labai susirūpino, kiek daug problemų tai sukels mieste, o ASRC vadovybę kaltina aplaidumu. ASRC direktorius Tomas Stupuris atšauna, kad amžinos politiko abejonės dėl įsivaizduojamų neskaidrumų šioje įstaigoje jau ne kartą buvo paneigtos kontroliuojančių institucijų, o baseinas darbą ir taip kasmet nutraukia visam vasaros sezonui. Šįkart dėl nenumatyto gedimo tai įvyko beveik mėnesiu anksčiau.

Priekaištai vadovams dėl aplaidumo

„Nors du metus dėl pandemijos baseinas neveikė, bet šio laiko filtravimo sistemos remontui neužteko. Dėl aplaidaus darbo nevyks sportininkų treniruotės, oficialios plaukimo federacijos organizuojamos varžybos, į miestą neatvažiuos sportininkai, paslaugų negaus vaikai ir visi miesto gyventojai. Stebina įstaigos vadovų reakcija – jiems nei šilta, nei šalta. Neveikiant baseinui, jie kaip gavo algas, taip ir gaus. Pajamų negaus eiliniai alytiškiai, dirbantys viešbučiuose, restoranuose, kavinėse dėl neatvykusių klientų.

Apie betvarkę sporto sistemoje kalbame ne pirmą kartą. Prieš du mėnesiu informavome, kad administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, pervesdama biudžeto lėšas sporto ir rekreacijos centrui, nesilaikė Alytaus miesto tarybos sprendimu nustatytos tvarkos. Tai patvirtinta ir Antikorupcijos komisijos posėdyje.

Šiemet Sporto ir rekreacijos centro vadovai Kontrolieriaus tarnybai paaiškino, kad organizuodami sportinį ugdymą, jie nesivadovauja šį procesą reglamentuojančiais Švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymais bei atitinkamais tarybos sprendimais.

Vienu žodžiu, mero komanda miestiečių pinigus švaisto kaip nori, o jų vaikus ugdo kaip šauna į galvą.

Apie netinkamai prižiūrimą miesto infrastruktūrą daugiau nei prieš metus aš asmeniškai kalbėjau su miesto meru. Informavau apie šiuolaikines gero valdymo praktikas, valdymo efektyvinimą. Reakcijos, kaip ir dabar – jokios. Man viskas aišku – socialistas socialistui akies nekerta.

Betvarkę sporto sistemoje pastebi ne tik eiliniai alytiškiai, bet ir tarybos nariai.

Beveik prieš metus jaunas ir perspektyvus konservatorių atstovas Andrius Jučas inicijavo sprendimą, įpareigojantį ASRC vadovus tinkamai prižiūrėti stadiono infrastruktūrą, nurodė konkrečius darbus. Asmeniškai noriu pakviesti pažiūrėti, kaip įvykdytas jo inicijuotas sprendimas. Kviečiu sarkastiškai, nes visi žinome, kad niekas nepasikeitė. Stagnacija tęsiasi“, – tokį pranešimą prieš pradedant tarybos posėdyje svarstyti dienotvarkės klausimus ketvirtadienį perskaitė G. Daukšys.

Pateikė atsaką politikui

T. Stupuris, susipažinęs su viešai politiko išsakytais priekaištais, taip pat turėjo ką į tai atsakyti.

Jo įsitikinimu, sustabdyta baseino veikla pandeminiu laikotarpiu nėra pačios tinkamiausios sąlygos numatyti slėginio indo avarijai.

„Įdomu, kokiomis sąlygomis išvis galima numatyti tokią avariją? Taip, darbuotojai vis tiek gaus atlyginimus, nes civilizuotoje valstybėje dėl mechaninio gedimo žmonės iš darbų neatleidinėjami.

G. Daukšiui menkas sporto organizavimo klausimų išmanymas neleidžia suprasti sportinio ugdymo nuoseklumo ir principų iš esmės. Šis politikas painioja sąvokas ir skelbia klaidingas sportinį ugdymą reglamentuojančių dokumentų interpretacijas“, – kalbėjo T. Stupuris.

Pasak jo, ne kartą šio politiko inicijuoti patikrinimai Alytaus sporto ir rekreacijos centre davė konkrečius atsakymus į visus jo iškeltus klausimus, treniruojamos grupės buvo tikrinamos net ir neįspėjus apie miesto kontrolės pareigūnų vizitus. Į visus klausimus dėl abejonių grupių darbu atsakyta, kaltinimai dėl neteisėtai panaudotų šimtatūkstantinių sumų neturi jokio pagrindo.

„Kas Alytaus miesto stadione atnaujinama ponas Daukšys neįvardija, nes pats gerai neįsigilinęs, kas tarybos nutarimu buvo atlikta. Andriaus Jučo iniciatyva įdiegta sistema stadione veikia  tiksliai ir be jokių trūkumų.

Pagrindinės miesto futbolo komandos vadovai skelbia, kad stadionas yra geriausias Lietuvoje, kaip ir visos kitos sąlygos sportui – kuo puikiausios.

Pono G. Daukšio veiksmai bei skelbiami pranešimai yra tikrovės neatitinkantys teiginiai. Tai tėra paprasčiausios politinės manipuliacijos“, – situaciją komentavo T. Stupuris.

Baseinas darbą sustabdė mėnesiu anksčiau

Tai, kad ASRC baseinas neveiks iki pat rudens dėl filtravimo sistemos gedimo, gyventojams pranešta trečiadienį.

Pasak Alytaus sporto ir rekreacijos centro sporto  direktoriaus pavaduotojo ūkiui Kęstučio Ąžuolo, baseine įvyko techninis gedimas – sugedo vienas iš keturių filtravimo sistemos segmentų.

„Atsiprašome lankytojų, sportininkų, plaukikų, kurie planavo treniruotes ir varžybas, tačiau įranga yra įranga ir ji kartais sugenda. Ir ne visada galime, ypač dabar, stringant tiekimo grandinėms, ją greitai pataisyti“, – tikėdamasis supratingumo, sakė pavaduotojas.

Netikėtas gedimas kone mėnesiu „sutrumpino“ šių metų baseino veiklos sezoną. Baseino lankytojų abonentai bus stabdomi, o prasidėjus naujam sezonui, jie galės sėkmingai naudotis šiuo metu įsigytais abonentais. Pasak direktoriaus pavaduotojo ūkiui K. Ąžuolo, iki naujo sezono pradžios filtravimo sistema bus suremontuota.

Dėl minėto gedimo atšaukiami ir visi Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine suplanuoti sporto renginiai.

4 komentarai apie “Ietis surėmė politikas ir sporto centro vadovas: aplaidumas ar nuolat nepasitvirtinančios abejonės?

  1. … o kaip būtų jeigu tok neįveikiamas gedimas prieš pasaulio ar europos čempionatą įvyktų????!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *