Brandos egzaminus Alytuje laikys daugiau kaip 700 abiturientų

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Šiemet įprastai, kaip iki COVID-19 pandemijos, brandos egzaminų sesija prasidės birželio 1 d. lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu. Brandos egzaminus  laikys 731 Alytaus miesto abiturientas  – 30 abiturientų daugiau nei praėjusiais metais.

„Pasiruošimas brandos egzaminams – nemenkas iššūkis abiturientams, juk nuo šių egzaminų rezultatų priklauso tolimesnis gyvenimo kelias. Linkiu, kad visos egzaminų užduotys būtų lengvai įveikiamos, o kelias, kurį pasirinksite, būtų be kliūčių ir didelių vingių. Ir svarbiausia – kad ir į kokį mūsų šalies ar pasaulio miestą jis nuvestų, žinokite, kad jūs visuomet esate laukiami namuose – Alytuje“, – sėkmės ir kantrybės egzaminų sesijoje abiturientams linki Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Užsienio kalbų valstybinio egzamino kalbėjimo dalį abiturientai jau laikė balandžio mėnesio pabaigoje, o birželio 1 d. valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikys 524 abiturientai. Birželio 3 d. 234 kandidatai bandys įveikti biologijos valstybinio egzamino užduotis.

Birželio 6 d. vyks užsienio kalbos (anglų) klausymo, skaitymo ir rašymo dalis. Šį egzaminą laikys 523 kandidatai.

Birželio 8 d. 197 abiturientams teks įveikti geografijos egzaminą, o birželio 10 d. 508 abiturientai spręs matematikos valstybinio egzamino užduotis.

Be išvardytų egzaminų abiturientai taip pat laikys informacinių technologijų (79), užsienio kalbos (vokiečių) klausymo, skaitymo ir rašymo dalies (1), istorijos (229), fizikos (87), užsienio kalbos (rusų) klausymo, skaitymo ir rašymo dalies(7)  ir chemijos (24) valstybinius egzaminus. Šių dalykų egzaminai vyks iki birželio 22 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija prasidės birželio 27 d. ir tęsis iki liepos 12 d.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Rimvydos Ališauskienės, 2022 metų brandos egzaminų sesijai pradėta ruoštis 2021 m. rugsėjo mėnesį, kai buvo paskirta miesto brandos egzaminų bazinė mokykla.

„Vėliau pagal kandidatų brandos egzaminų pasirinkimus paskyrėme Alytaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose egzaminų centrus, vykdymo grupes ir kt. Patalpas egzaminams rengsime laikydamiesi saugumo reikalavimų – kandidatų srautai egzaminų centre bus reguliuojami taip, kad būtų išvengta artimo, mažesnio kaip du metrai, kontakto, trunkančio ilgiau kaip 15 min., tarp jame esančių asmenų. Egzaminų centruose bus sudaromos tinkamos kandidatų ir vykdytojų rankų higienos ir dezinfekcijos sąlygos. Čia taip pat kandidatai galės nemokamai atsigerti vandens, o egzaminų patalpos bus parengtos pagal nustatytus reikalavimus“, – apie pasiruošimą brandos egzaminų sesijai pasakoja R. Ališauskienė.

Artėjant brandos egzaminų sesijai linkime darbinės ramybės, o abiturientams –turėti tvirtą pagrindą po kojomis. Kur bebūtumėte, ką beveiktumėte, neužmirškit, kad čia Jūsų šaknys ir stiprybės šaltiniai – tėvai, artimieji, gimto krašto istorija. Telydi Jus sėkmė visur ir visada.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *