Druskininkai vasarą pasitiks triukšmingai ir spalvingai: kviečia į kurorto šventę

Pagaliau į Lietuvą atklydęs vasariškas oras, nors ir su šiltu lietumi, visiems tapo magnetu krautis krepšius ir traukti ten, kur prasideda vasaros linksmybių sezonas. Ir tikrai ne paslaptis, kad daugelio, ištroškusių poilsio ir pramogų, keliai veda į Lietuvos pietus – Druskininkų kurortą. Juk čia jau daugiau nei dvidešimt metų paskutinį pavasario savaitgalį vyksta tradicinė Druskininkų kurorto šventė, kviečianti kartu pasitikti vasaros pradžią. Druskininkiečiams ir miesto svečiams parengta turininga, vaizdinga, kaip niekada muzikali ir daug įspūdingų reginių žadanti šventė.

„Pagaliau, kaip ir anksčiau, vasarą pasitiksime linksmai ir griausmingai!, – džiaugsmo neslepia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. – Tris dienas truksiančiai šventei ruošiasi ne tik kultūros darbuotojai, paruošę įspūdingą Lietuvos muzikos scenos grandų koncertinę programą, bet ir verslo atstovai. Džiugu, kad jie jau pasirengę lankytojus ne tik palepinti sveikatinimo programomis, grožiui ir poilsiui skirtomis procedūromis, gardžiais valgiais, saldžiais desertais, turiningomis pažintinėmis ekskursijomis  ir kitomis pramogomis, bet ir finansiškai prisideda prie didžiausios metų šventės organizavimo“.

Šventės pradžią skelbs pašėlusiai linksma teatralizuota bendruomenės eisena

Po dvejų metų pertraukos pagaliau sugrįžta ir spalvinga, triukšminga, pašėlusiai linksma tradicinė teatralizuota Druskininkų kurorto vasaros pradžios šventinė eisena!

„Pakvietėme visas Druskininkuose veikiančias įmones, įstaigas, nevyriausybines jaunimo, senjorų, menininkų organizacijas, moterų, sporto, verslo klubus ruoštis šventinei eisenai, prisistatyti skambiai, spalvotai ir vaizdingai laisva tema „Sveiki sugrįžę!”, – sako Druskininkų savivaldybės Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė. – Tikimės, kad ši ilgai laukta eisena taps nepakartojamu Druskininkų reginiu, savo išradingumu prikaustys gausybės žiūrovų dėmesį ir sukels audringas emocijas“.

Šventės pradžios akcentu eisena tapo dar 1998 metais. Pasak Druskininkų kultūros centro direktorės Rimutės Viniarskaitės, tradicija didžiąsias metų šventes pradėti spalvingomis masinėmis eitynėmis nėra sovietinis reliktas, ji užgimė dar Senovės Romoje.

„Žinoma, pirmųjų Druskininkų kurorto šventės eisenų pagrindiniai dalyviai buvo meno kolektyvai, šventės atlikėjai, bet palaipsniui šventinė eisena transformavosi, į ją įtraukta vietinė bendruomenė, – prisimena direktorė. – Taip iš paprastos eisenos užgimė teatralizuotos eitynės, kažkiek turinčios fluxus judėjimo apraiškų ir ryškų žaidybinį pradą, prisitaikančios ir prie laikmečio aktualijų“.

Per tuos metus druskininkiečiai drąsiai ištarė esantys viena šeima, šoko rock’n’roll ritmu, prisistatė ypač garsiai, skelbė, kad Druskininkai – jėga, kvietė visus į kurortą, drauge pasitiko 220-ąjį miesto gimtadienį ir 2018-aisiais nusilenkė atkurtai Lietuvai.

Muzika, šokiai ir crazy super mega cool nuotaika – iki išnaktų

Visą ateinantį savaitgalį kurorto svečiai kviečiami pramogauti, mėgautis kultūriniais, muzikiniais ir kitais kurortinių paslaugų malonumais bei rasti pačių įvairiausių veiklų – nuo meditacijos, sporto gamtoje iki kūrybos ir patrakėliško tūso.

Du vakarus net dviejose – Pramogų aikštės ir Druskonio scenose – laukia įspūdingi garsių Lietuvos muzikos atlikėjų koncertai.

Muzikos šventė įsibėgės kartu su ilgaplaukių gitaristų grupe „Garbanotas“ – jaunos ir ambicingos grupės psichodelinę dvasia persunkti kūriniai jau užkariavo tiek jaunų hipsterių, tiek žilstelėjusių bliuzo festivalių klausytojų širdis. Penkių dzūkų atstovaujama lietuvių roko grupė „Sidabro“ atsineš šėliones scenoje, pozityvą, dūksmą ir kvailiojimą, priversiančius žiūrovus judėti, judėti ir dar kartą judėti!

Keturgubo smūgio freestyle‘o tandemo „Freestarz“ rečitatyvo meistrai Banginis ir Jama savo mintis scenoje dėstys be jokio pasiruošimo, DJ‘ai Mamania, G&G plokštelių braižytojas, ir Swix‘as spontaniškai parinks hip-hopo instrumentalus. Tikri orkestro  pankai – „Mood Sellers“, arba „nuotaikos pardavėjai“ – vien tik pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais surengs tokią gerą diskoteką ir sukurs crazy super mega cool nuotaiką, kad abejingų neliks – ar klausytojui būtų 9, ar 99 metai. Pasaulio piliečiai „Despotin Fam“ kvies hiphopo kultūros gerbėjus, o šėlti po vidurnakčio – Leon Somov DJ Set, DJ Mamania ir Roe Deers.

Koncertinių vakarų kulminacija taps mylimiausių atlikėjų – vis naujais hitais nenustojančio stebinti Justino Jaručio, geriausius visų laikų pasaulinius ir lietuviškus hitus atliksiančio Martyno  Kavaliausko, tik gyvai grojančio „Baltojo kiro“ pasirodymai. O dviejų muzikos asų – Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros – duetas „KanDIs“, originalių tekstų ir elektroninės muzikos deriniu žada sukurti nedalomą valandos potyrį, sustiprintą efektingu šviesų ir vizualinių projekcijų šou.

Šeštadienio vakarą Pramogų aikštės scenoje aukščiausia nata suskambės elegantiškosios Monikos Liu pasirodymas, lydimas šviesų, lazerių ir vizualizacijų šou, kurį druskininkiečiams ir miesto svečiams už buvimą kartu dovanos „Eglės sanatorija“, šiais metais švenčianti 50-ies metų jubiliejų kartu su visa Druskininkų bendruomene. Nėra abejonių, kad šis pasirodymas sukels tikrą muzikos ir jausmų audrą.

Ir tai tik dalis to, ką galėsite išgirsti ir pamatyti šventės metu. Jūsų lauks grupė „Katarsis“, žadanti kiekvienam norinčiam patirti išsivalymą, o galbūt netgi ir visišką ekstazę, jaunosios kartos dainų autorius ir atlikėjas Lukas Pilkauskas, roko undinėlės ar net pelkių vandos ir raganos ant gitarų „shishi“, dvidešimt devyniomis stygomis ir balsu jautrų folkloro, soul apklotą audžianti Jausmė, druskininkiečio Rimanto Žaldoko alternatyvios pop-rock muzikos projektas IAMREY.

Iki išnaktų galėsite klausyti, mėgautis muzika, dūkti, šokti ir šėlti kaip anksčiau!

Meditacija ir sulėtėjęs laikas gamtos oazėje

Visi žino, kad Druskininkuose gamta pati savaime turi magišką galią, netgi nieko neveikiant ji pailsina ir kūną, ir protą. O jeigu dar įsitrauki į gausybę aktyviam laisvalaikiui skirtų veiklų ir pramogų, tai net kelios valandos, praleistos K. Dineikos sveikatingumo parke – tikroje gamtos oazėje – prilygsta pilnavertėms trumpoms atostogoms.

Parke, po pušimis įsikūrusioje scenoje liesis kitokio pobūdžio muzika, Druskininkuose turinti nemažai gerbėjų. Čia vyks folkloro festivalio “Skamba skamba kankliai” svečių koncertas. Net keturi ansambliai –„Banga” (Latvija), „Diabubu” (Lenkija), „Noringe” (Norvegija) ir moterų grupė iš Ukrainos „Babskyjkozačok“,  pristatysianti plačią ukrainiečių moterų muzikinio skonio paletę, – parengė skirtingo muzikinio turinio ir stiliaus pasirodymus, žadančius malonių netikėtumų ir gerų emocijų.

Du ankstyvus savaitgalio rytus išjudinti kūną ir pasiruošti artėjančioms linksmybėms kviesime į sporto salę gamtoje. Rytinė mankšta kartu su prabudusiais paukščiais ir lengvu pušų šnarėjimu, kūno ištempimas, pasirąžymas iš širdies, aktyvus viso kūno išjudinimas – tikra šventė Jūsų kūnui ir protui. Šeštadienį mėgėjų pasportuoti lauks rytinė joga su Luku, kiek vėliau – treniruotė TABATA, na, o sekmadienio rytą – itin druskininkiečių pamilta gongų terapija su R. Binkausku, nutiesianti kelią į ramybę ir harmoniją.

Pilnatvės pojūtis suaugusiems ir vaikams

Nemuno krantinėje tradiciškai įsikurs linksma ir spalvinga pramogų vaikams zona. Čia duris atvers nepaprasta mokslinė laboratorija, kurioje bus galima stebėti efektingus virsmus ir nepaprastus stebuklus, patiems pasijusti tikrais mokslininkais ir dalyvauti eksperimentuose intriguojančiais pavadinimais „Ugnis rankoje“, „Ledinis kvėpavimas“, „Bananas-paltukas“ ir kt.

Atviro rato aktoriai šeimas su vaikučiais pakvies į spektaklį  „Senelės pasaka“ , kuris primins tikėjimą paprastais stebuklais. Čia kiekvienas galės virsti kuo panorėjęs, improvizuoti ir atverti vartus į paslaptingą ir nuotaikingą pasakos pasaulį. Tereikia nebijoti kurti ir žaisti kartu.

Ir tai dar ne visos pramogos! Vilniaus alėjoje ir pėsčiųjų takuose įsikūrę amatininkai ir prekiautojai siūlys įsigyti malonių smulkmenų ar skanumynų. Ekskursijų gidai pasirengę atskleisti  daugybę neįtikėtinų faktų apie Druskininkus, jaukią valandą praleisti vasarėjančioje gamtoje, pašnekėti apie kurorto praeitį ir dabartį, paskanauti Dainavos krašto gardžių užkandžių ir gėrimų į Pavasario pikniką prie Vijūnėlės tvenkinio pakvies gidė Lilijana Stepanovienė.

Meno gerbėjų laukia parodos Druskininkų miesto muziejuje, M. K. Čiurlionio namuose-galerijoje ir amatų centre „Menų kalvė“.

Priimti svečius ruošiasi poilsio, sveikatinimo bei grožio paslaugas teikiančios įstaigos, stalus lauko terasose dengia picerijos, restoranai ir kavinės, dviratininkams atnaujinti maršrutai ir parengti kelionių po apylinkes maršrutai, keleivių smagiam pasiplaukiojimui Nemunu lauks laivas.

Kaip visada, Druskininkuose visi renginiai nemokami! Tad kviečiame planuoti poilsio ir pramogų savaitgalį geriausiame kurorte, laukiame svečių ir esame pasirengę juos priimti svetingai ir širdingai.

Druskininkų kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *