Dailidės ežerėlio teritorijoje – dar daugiau pramogų ir galimybių

Asociatyvi redaruzel.com ir „Vivi wake“ nuotraukos.

Jeigu tik Alytaus miesto valdžios koridoriuose bus uždegta žalia šviesa, jau šią vasarą alytiškiai turės galimybę mėgautis naujomis pramogomis šalia Dailidės ežerėlio, prie jau keletą metų veikiančio „Vivi wake“ parko.  Jo įkūrėjai jau pasiruošę pastatyti didžiulį kupolą savo lankytojams ir jiems pasiūlyti jaukius vasaros vakarus ir savaitgalius gamtos apsupty su muzika, koncertais, renginiais ir dar didesniu užkandžių bei gėrimų asortimentu. Planuose yra ir daugiau užmojų, tačiau kol kas jie – biurokratinėse pinklėse. Vos jas išpainiojus, mėgautis gamta lankytojai galėtų būti pakviesti unikaliuose medžių nameliuose.

Paplūdimyje – kupolas ir muzika

„Jau esame padavę paraišką, dabar jau laukiame tik leidimo šalia „Vivi wake“ parko statyti 9 metrų skersmens kupolą su terasa. Jame vasaros metu planuojame lankytojams pasiūlyti galimybę gamtos apsupty jaukiai praleisti vakarus ir savaitgalius skambant muzikai, mėgaujantis įvairesniu užkandžių, gėrimų, ledų asortimentu. Čia planuojame suorganizuoti ir koncertų, renginių. Turime supirkę ir muzikai reikalingą aparatūrą, todėl jaunimas galės čia patys groti, gal net pakviesti grupių pakoncertuoti“, – apie planus pasakojo vienas  „Vivi wake“ parko įkūrėjų Laimutis Kumetis.

Jo įsitikinimu, kad neišnaudoti taip sutvarkytos, išpuoselėtos Dailidės ežerėlių teritorijos, būtų neišmintinga.

„Mes norime Dailidės ežerėlio teritoriją paversti traukos objektu ir pritraukti kuo augiau jaunimo, kad vasaras jie leistų Alytuje. Norime alytiškiams pasiūlyti daugiau galimybių įdomiam, jaukiam laisvalaikiui. Mes jau viskam pasiruošę, laukiame tik žalios šviesos. Jau birželį mūsų idėja galėtų būti įgyvendinta“, – tikino Laimutis.

Laukia galimybės ir medžių nameliams

Kiek anksčiau „Vivi wake“ parko įkūrėjai dalijosi ir kitais planais – taip pat prie Dailidės ežerėlio miško teritorijoje įrengti medžių namelius, kuriuose lankytojai galėtų mėgautis poilsiu gamtoje. Šie planai kol kas stringa biurokratinėse pinklėse, kurias Alytaus miesto savivaldybė bando išpainioti išmiškinant dalį teritorijos, kad būtų galimybė suteikti leidimą tokių namelių statyboms.

„Mes iš savivaldybės neprašome nieko, tik leisti ir netrukdyti alytiškiams kurti unikalias laisvalaikio ir pramogų galimybes. Investicijos į Dailidės ežerėlių teritoriją buvo milžiniškos, tad būtų neapdairu neišnaudoti galimybių šią vietą paversti dar patrauklesne. Kai buvo baigti įrengti valymo įrengimai, Dailidės ežerėlio vandens kokybė ženkliai pagerėjo, jis tapo labai švarus, skaidrus“, – kalbėjo Laimutis.

„Vivi wake“ parko įkūrėjai nuoširdžiai užsidegę noru Dailidės ežerėlio teritoriją paversti traukos centru, kuriame laiką galėtų leisti nuo pačių mažiausių iki vyriausių.

„Mes patys labai mėgstame čia būti, nevažiuojame prie jokių kitų ežerų, jūrų, nes patys turime unikalią vietą poilsiui. Pastebime, kad pastaruoju metu čia labai daugėja žmonių.

Mūsų siūlomų pramogų paklausa taip pat ženkliai išaugo, todėl turime planų dar šiemet įrengti ir antrą plaukimo sistemą. Kai būna geri orai, paklausa viršija galimybes.

Taip pat ir šiemet čia organizuosime ir vaikų stovyklas, kur jie galės mokytis plaukti, tobulinti savo įgūdžius. Pastebėjome, kad mūsų mieste išties yra tikrų talentų. Galbūt net kai kurie jų ateityje savo pasiekimais garsins Alytų“, – pasakojo Laimutis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *