Alytus šalies mokyklų reitinguose: dvi mokyklos ženkliai šoktelėjo į viršų

Žurnalo „Reitingai“ paskelbtuose visos Lietuvos švietimo įstaigų reitinguose Alytus turi kuo pasidžiaugti – dvi gimnazijos pateko į penkiasdešimtuką ir dvi šiemet ženkliai reitinguose šoktelėjo į viršų, viena jų – net 76 punktais. Iš viso buvo sureitinguotos 357 šalies mokyklos, o pagrindinis reitingų kriterijus – brandos egzaminų rezultatai.

Aukščiausią vietą tarp Alytaus mokyklų reitingų lentelėje užima Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Didžiausią pažangą per metus iš Alytaus mokyklų padarė Alytaus Putinų gimnazija, į viršų pakilusi net 76 punktais.

„Šiame kontekste Alytus atrodo puikiai, nes turime net dvi mokyklas, patekusias į geriausių gimnazijų penkiasdešimtuką – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija šių metų reitinge užima 13 vietą, Alytaus šv. Benedikto gimnazija užima 24 vietą. Šios mokyklos neturi teisės atsirinkti mokinių“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rimvyda Ališauskienė.

Beje, lyginant reitingus su skelbtais 2021 metais, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija šiemet pakilo iš 23 pozicijos, o Alytaus šv. Benedikto gimnazija pernai užėmė 21 vietą.

Kitos dar dvi gimnazijos papuola į 100-200 reitingų skalę. Alytaus Putinų gimnazija šiemet užima 108 vietą, o praėjusiais metais ji buvo 184 vietoje. Alytaus Jotvingių gimnazija užima 125 vietą. 2021 metais ši mokykla buvo 86.

„Manau, kad visos mūsų keturios gimnazijos dirba gerai ir rezultatai geri. Žinoma, mes kaip savivaldybė visuomet nagrinėjame egzaminų, pagrindinio ugdymo pasiekimų, nacionalinio mokinių pasiekimų patikrinimo rezultatus. Matome, kur dar galėtume tobulėti, šia linkme ir einame“, – kalbėjo R. Ališauskienė.

Mokyklos buvo vertinamos ir pagal jas baigusių mokinių tolimesnį akademinį kelią.

Didžioji dalis Alytaus miesto gimnazistų, baigusių gimnazijas, toliau pasirenka universitetines studijas. Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje šis rodiklis siekia net 55,41 procentus, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje – 54,55 proc., Alytaus Jotvingių gimnazijoje – 42,41 proc., Alytaus Putinų gimnazijoje – 40,23 proc.

Nemaža dalis, virš 20 proc. Alytaus mokinių pasirenka studijas kolegijose, o iki 10 proc. mokinių studijų nesirenka iš viso.

Pavaduotoja pasidžiaugė, kad Alytus pakankamai gerai atrodo ir pagal egzaminų šimtukų skaičių, kurių kasmet iš visų keturių gimnazijų surenkama kelios dešimtys.

5 komentarai apie “Alytus šalies mokyklų reitinguose: dvi mokyklos ženkliai šoktelėjo į viršų

  1. Prašyčiau autorę paaiškinti, kodėl straipsnyje “Aukščiausią vietą tarp Alytaus mokyklų reitingų lentelėje užima Alytaus šv. Benedikto gimnazija.”, jei ji reitinguose užima 24 vietą, o Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija reitinguose užimta 13 vietą, bet ji neužima aukščios vietos tarp Alytaus gimnazijų.

  2. Kaip suprantu, kažkam reiktų pakartoti matematikos kursą. Nuo kada 24 vieta yra geriau už 13 vietą? Ar specialiai pateikiama tokia informacija?

  3. Tai aišku specialiai taip rašo, juk Benedikto gim. direktorės vyras ir šio portalo savininkas draugeliai.

  4. Ar portalo autoriai mano, kad straipsnius skaito beraščiai? Jie juk visai neskaito… O raštingiems žmonėms šitaip pateikti informaciją, kad Benedikto gimnazija su 24 vieta yra aukščiau už Adolfo Ramanausko-Vanago gimnaziją su 13 vieta, yra pasityčiojimas iš skaitytojų. Čia tikrai kvepia sąmokslo teorija…

  5. Buvo gimnazijai reikalinga reklama po skandalų? Nes skaitytojai ir skaityti moka, ir skaičius pražysta 😅

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *