Alytaus „Vilties“ mokykloje-darželyje – naujos ir atnaujintos erdvės

Dzukijosveidas.lt nuotraukos.

Alytaus „Vilties“ mokykloje-darželyje išaušo diena, kurios taip laukė visa įstaigos bendruomenė – pasibaigus renginių salės remonto darbams, buvo atvertos atnaujintos erdvės durys ir jau įvyko pirmasis renginys. „Viltyje“ apsilankė ir Alytaus miesto valdžios atstovai, turėję unikalią galimybę pamatyti, kaip ir kokie užsiėmimai vyksta naujose ir atnaujintose įstaigos erdvėse.

Pasidžiaugti ir pasigrožėti įstaigos pokyčiais atvyko Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, vicemerė Jurgita Šukevičienė, Alytaus miesto tarybos narės Nijolė Makštutienė ir Laima Vincė Kirkliauskienė, administracijos direktorės pavaduotojas Giedrius Griškevičius.

Šia džiugia proga darželio bendruomenė turėjo galimybę susipažinti su mūsų istorine praeitimi, apie kurią pasakojo senovės baltų  karybos klubo „Jotvos sūnūs“ atstovai. Buvo galima susipažinti su maždaug prieš tūkstantį metų jotvingių genties naudotų ginklų atkurtomis kopijomis, karinės aprangos detalėmis.

Vaikai laiką linksmai leido ir dar gruodžio mėnesį darželio įsigytame kupole, kur jaukiai įrengta lauko klasė. Kaip pasakojo darželio direktorė Irmina Pajarskienė, būti šioje erdvėje darželio vaikams labai patinka. Jie čia ir valgo, ir poilsiauja, ir žaidžia įvairius interaktyvius žaidimus, dalyvauja įvairiose edukacijose.

„Kol mūsų renginių salėje vyko remonto darbai, kupole prieš Kalėdas pasipuošėme eglutę ir čia turėjome renginių bei užsiėmimų. Kupolas išties labai pasiteisino, vaikams čia tarsi mažytis rojus, kuriame jie gali atsisėsti į sėdmaišius ir tiesiog pailsėti, nurimti, susikaupti. Planuose jau yra ir antrojo kupolo idėja, tačiau jame jau auginsime augalus.

Mes aktyviai dalyvaujame įvairiuose projektuose, kurių metu turime galimybių atsinaujinti, kažką naujo įkurti. Šiandien mes jau turime lauko klasę, du krepšinio ir vieną futbolo aikštyną, atnaujintą renginių salę. Atrodo, kad esame turtingi, tik reikia mylėti, puoselėti ir džiaugtis“, – džiaugėsi direktorė.

Lauko klasę apžiūrėjęs Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pasidalijo geromis žiniomis – esą jau kitąmet laukiama milžiniška injekcija Europos sąjungos paramos, skirtos būtent darželiams, todėl galimybių įgyvendinti unikalių projektų bus dar daugiau.

Po maždaug metų laukimo, buvo atvertos įstaigai itin svarbios erdvės durys – suremontuotos renginių salės. Ta proga čia įvyko ir pirmasis renginys.

„Bene dešimt metų puoselėjome svajonę, kad būtų atnaujinta mūsų senelė renginių salė. Kai prisimenu, kaip ši erdvė atrodė prieš remontą ir kaip dabar, mano širdis džiaugiasi. To labai laukė ir visas mūsų kolektyvas, bendruomenė. Pagaliau baigėsi pandemija ir dabar nevaržomi galėsime gyvai čia susitikti ir daug ką nuveikti“, – kalbėjo įstaigos vadovė, už galimybę atsinaujinti dėkojusi Alytaus miesto valdžios atstovams bei šios svajonės įgyvendinimu besirūpinusiam „Alytaus butų ūkio“ direktoriui Egidijui Mensevičiui.

„Kai pirmą kartą prieš trejus metus atėjau į šią salę, tai jos grindyse buvo toks didelis tarpas, kad jame vaiko kojytė tilptų. Daug investicijų skyrėme mokykloms, todėl dabar atėjo metas atsisukti į darželius. Nuo kitų metų laukiame milijoninių investicijų, kurias skirsime koridorių, laiptinių, klasių, edukacijoms skirtų lauko erdvių atnaujinimui, įkūrimui.

Bet man vis tiek gražiausia, kai būna papurvintos grindys, sienos, nes tai rodo, kad čia vyksta procesai ir džiaugiamasi tuo, ką turi“, – renginio metu kalbėjo meras N. Cesiulis.

Miesto vadovas tikino, kad investicijų sulaukia ir kiti miesto darželiai. Tokių lauko erdvių, kokią turi Alytaus „Vilties“ mokykla-darželis, norėtų ir kitos įstaigos, tad patikino, kad tokios galimybės jas įsirengti tikrai bus.

„Labai džiaugiuosi, kad šiais metais taryboje turėjome bendrą sutarimą paskirstyti tiek daug lėšų savo didžiausiam turtui – vaikams. Pagirtina, kai jie turi tokias puikias sąlygas ir gali jose ugdytis. Mes esame čia ir mūsų visų širdys džiaugiasi“, – kalbėjo Alytaus miesto tarybos narė Laima Vincė Kirkliauskienė, įstaigos bendruomenei linkėdama sėkmės ir kuo geriausios kloties.

Alytaus „Vilties“ mokyklą-darželį šiuo metu lanko 145 vaikai, yra šešios vaikų su negalia klasės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *