Alytaus ligoninėje uždaromi Covid-19 skyriai, priimtas sprendimas ir dėl ribojimų

Jau nuo ateinančio pirmadienio Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje uždaromi Covid-19 skyriai, o medicininių paslaugų teikimas sugrįžta į ikipandeminį lygį.

Antradienį Alytaus ligoninės vadovybę pasiekė Covid-19 skyrių veiklą Alytuje koordinuojančių Santaros klinikų raštas, kuriame prašoma nuo gegužės 16 dienos naikinti Covid-19 infekcija sergančių pacientų gydymui skirtas lovas. Pastaruoju metu Covid-19 skyriuje buvo 20 lovų, o Covid-19 reanimacijos skyriuje – 2. Šiuo metu pastarajame skyriuje pacientų nebuvo nuo mėnesio pradžios, o Covid-19 skyriuje jų buvo 5. Šią savaitę į ligoninę nepateko nė vienas koronavirusu užsikrėtęs pacientas.

„Tiek mano kolegos, tiek pats labai džiaugiuosi, kad pagaliau grįžtame į savo normalaus darbo režimą ir dirbsime taip kaip iki pandemijos – pagaliau pilnu tempu bus atnaujinamos tiek slaugos, tiek reabilitacijos, tiek ambulatorinės paslaugos.

Praėjusiais metais be Covid-19 skyrių ligoninėje dirbome labai trumpą laiką – vos mėnesį. Šįkart situaciją vertinu optimistiškiau, nes daugybė žmonių persirgo šia infekcija, daug jų buvo paskiepyti, o sunkių atvejų pastaruoju metu turėjome vienetus“, – sakė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Dmitrij Kačiurin.

Jeigu į Alytaus ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių atvyktų karščiuojantis pacientas, jis būtų izoliuotas, o patvirtinus koronaviruso infekciją, bus derinamas jo pervežimas į Santaros klinikas.

Rekomendacijas dėl tolesnės infekcijos kontrolės, lankymosi ligoninėse ir ligonių lankymo tvarkos sprendimus priima kiekviena įstaiga savarankiškai. Alytaus ligoninės vadovybė priėmė sprendimą, kad veido kaukės įstaigos viduje yra privalomos tiek darbuotojams, tiek pacientams, tiek lankytojams.

„Pastebėjome, kad žmonės ignoruoja ir šios tvarkos nesilaiko. Mes kaip ligoninė neprivalome aprūpinti lankytojų, pacientų kaukėmis, jas turi turėti patys žmonės. Be kaukių į ligoninę žmonės nebus įleidžiami.

Kalbant apie pacientų lankymą, jis nebus laisvesnis. Vizitus reikia derinti su skyrių vedėjais, jie negali tęstis ilgiau nei 15 minučių ir tik po vieną lankytoją. Tokius pačius sprendimus yra priėmusios ir didžiosios šalies gydymo įstaigos. Tikimės gyventojų supratimo, nes visi šie sprendimai priimti tik dėl mūsų pacientų saugumo. Reikėtų nepamiršti, kad pati infekcija niekur nedingo ir dar kurį laiką bus.

Tenka matyti žmonių iki šiol su kaukėmis vaikščiojančių ir prekybos centruose, ir kitose uždarose erdvėse, net gatvėse. Toks atsargumas yra sveikintinas. Turime vieni kitus gerbti ir saugoti. Kaip viskas klostysis toliau, priklausys tik nuo mūsų pačių“, – kalbėjo D. Kačiurin.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *