Varėnoje viešėjusiai LR Seimo pirmininkei – svarūs argumentai dėl ligoninės ir kelių

Varėnoje praėjusį penktadienį lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen bei Seimo nariai Juozas Baublys ir Edita Rudelienė. Varėnos meras Algis Kašėta susitikimo metu aptarė savivaldai itin opius klausimus – dėl Varėnos ligoninės laukiančių reformos pokyčių bei dėl miško kirtimų apgadinamų rajoninių kelių, kurių sutvarkymui reikalingos milžiniškos sąnaudos.

Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius, administracijos direktorius Alvydas Verbickas, Savivaldybės tarybos narys ir VšĮ Varėnos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Budėnas, mero patarėjas Jonas Kleponis.

Aptarti aktualiausi su savivalda ir Varėnos rajonu susiję klausimai. Vienas jų – Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisų projektas bei su juo susijusios esminės reformos problemos. Savivaldybės meras Algis Kašėta diskusijoje pabrėžė, „kad pagrindinis tikslas turėtų būti paslaugų prieinamumo palengvinimas. Šiuo metu visiškai nėra aiškus finansavimo klausimas, neaptariamos gydytojų darbo sąlygos ir iki galo neišdiskutuota teisinė bazė. Todėl lieka neaiški šios reformos perspektyva.“

Administracijos direktorius A. Verbickas priminė, kad „Varėnos rajonas ribojasi su Baltarusijos siena, todėl šių dienų kontekste derėtų atkreipti dėmesį, kad sveikatos priežiūros įstaigų išlaikymas Varėnos rajone yra itin svarbus visos valstybės atžvilgiu“.

Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys ir VšĮ Varėnos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Budėnas pristatė praktinius su VšĮ Varėnos ligonine susijusius argumentus.

Taip pat, meras atkreipė dėmesį ir į nuolatinį bei nepagrįstą bandymą uždaryti Valkininkų kardiologinės reabilitacijos skyrių, teigdamas, kad „minėtoje ligoninėje dirba aukščiausios kvalifikacijos medikai, yra renovuotos patalpos, gydoma daugybė pacientų, todėl uždarymas būtų nelogiškas ir neargumentuotas“.

Seimo pirmininkė patikino, kad pateikti argumentai labai svarūs, todėl į juos sieks atsižvelgti.

Taip pat buvo aptartas ir Miškų įstatymo pataisų poreikis.

Varėnos r. iškertama daugybė medienos, kurią išvežant sugadinami rajono keliai, o jų sutvarkymui reikalingos milžiniškos finansinės sąnaudos, kurių Savivaldybė neturi. Šiuo metu valstybė dalį surenkamų pajamų už parduotą medieną skiria urėdijoms kelių priežiūrai, tačiau savivaldybės prižiūrimi keliai už tuos pinigus netvarkomi. Remdamasis aiškiais argumentais, meras pažymėjo, „kad būtina keisti šį įstatymą tam, kad dalis pinigų pasiektų savivaldybes ir būtų efektyviau remontuojami sugadinti keliai“. Seimo narys Juozas Baublys pristatė parengtą minėto įstatymo pakeitimo projektą, jis šiuo metu derinamas ir tikimasi, kad artimiausiu metu bus priimtas.

Seimo narė Edita Rudelienė pristatė Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus, apžvelgė numatomus pokyčius.

Vėliau susitikimas tęsėsi Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijoje, kur Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen moksleiviams vedė pilietiškumo pamoką, o jos metu papasakojo mokiniams apie darbą Seime, jaunimo veiklą, priimtus jaunimui palankius įstatymus. Mokiniai domėjosi valstybės politikos subtilybėmis, klausė ir apie karą Ukrainoje.

Seimo pirmininkė Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijai padovanojo 3 šachmatų lentas ir su 3 mokiniais sužaidė „simultaną“. Gimnazistai džiaugėsi puikia galimybe susipažinti su viena svarbiausių mūsų valstybės vadovių.

Varėnos rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Vienas komentaras apie “Varėnoje viešėjusiai LR Seimo pirmininkei – svarūs argumentai dėl ligoninės ir kelių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *