Lazdijuose gyventojams viešasis transportas – nemokamas

Lazdijų gyventojai jau nuo praėjusios savaitės vietinio reguliaraus susisiekimo  maršrutais gali keliauti nemokamai. Sprendimą dėl nemokamo viešojo transporto Lazdijų savivaldybės taryba priėmė siekdama padėti gyventojams, mat kelionių sąnaudos dėl brangstančio kuro daugybei žmonių tapo „nebeįkandamos“. Be to, savivaldybė jau netrukus suteiks galimybę gyventojams pasinaudoti ir nemokama pavėžėjimo paslauga.

Už tokį sprendimą per šias keletą dienų savivaldybė yra sulaukusi gyventojų padėkų. Tačiau jiems kyla ir nemažai klausimų: domimasi detaliais vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais, jų važiavimo grafiku.

„Šiuo metu, kai kelionės sąnaudos dėl brangstančio kuro gali gyventojams pasidaryti „nebeįkandamos“, nemokamas važiavimas – viena pagalbos formų. Savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą dėl nemokamo važiavimo ir jis šiuo metu jau veikia“, – kalbėjo rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Tie gyventojai, kurie keliauti šiais autobusais negali, nes pro jų gyvenamąją vietovę autobusai nevažiuoja, ateityje turės galimybę pasinaudoti nemokama, savivaldybės teikiama pavėžėjimo paslauga. Tam savivaldybė pirks du 7-9 vietų elektromobilius. Šiuo metu vyksta jų pirkimo procedūros. Gyventojai galės elektromobilius užsisakyti ir rajono teritorijoje keliauti taip pat nemokamai.

Pasak I. Šaparauskienės, savivaldybė, gyventojų pageidavimu, planuoja paleisti maršrutinį autobusą Lazdijų mieste – gyventojai dėl to ne kartą yra išreiškę pageidavimą. Ypač tie, kuriems nuo autobusų stoties tenka nueiti iki Lazdijų kapinių. Arba – nuo Ežero gatvės iki ligoninės. Pirkimo procedūros vykdomos. Savivaldybė planuoja įvairius keliavimo būdus, transporto priemones. Taip pat – ir ekologiškus elektromobilius, kurių patogumu rajono gyventojai turės progą įsitikinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *