Netikėtai atrastą pomėgį alytiškė pritaikė namų interjere

Alytiškė, turizmo ir kelionių ekspertė Ingrida Grigonienė netikėtai atrado naują pomėgį – taškavimo technika piešti mandalas. Moteris sugalvojo kaip savo kūrybą plačiau pritaikyti namų interjere – taškeliais atnaujinta sena sūnaus kėdė pranoko visus lūkesčius. Ingrida atvirauja svajojanti taip nutapyti ir didelių paveikslų, o ateityje gal net surengti savo darbų parodą.

Dėmesį atkreipė menininkės darbai

„Vaikštinėjau „Akropolyje“, kur buvo eksponuojami menininkės nuostabaus grožio paveikslai. Kai priėjau jų pasižiūrėti iš arčiau, pamačiau, kad jie tapyti taškavimo technika. Susiradau kontaktus internete ir pamačiau, kad yra organizuojami ir mokymai, į kuriuos užsirašiau.

Ši tapymo technika mane labai įtraukė, o pati veikla veikia tarsi terapija. Ypač tai tampa aktualu po darbo dienos, kai tenka daug bendrauti su klientais.

Kai pradedi taškuoti, tu niekada negali nuspėti, koks galutinis kūrinys gausis. Neįmanoma padaryti ir identiško darbo“, – pasakojo moteris.

Baigusi taškavimo technikos kursus, Ingrida savo įgūdžius lavino gamindama skirtukus knygoms, kuriuos išdalindavo, dovanodavo draugams, artimiesiems, giminaičiams.

Galiausiai moteris sumanė savo pomėgį pritaikyti plačiau namų interjere. Už akių jai užkliuvo sena sūnaus kėdė ir tada gimė mintis ją atnaujinti būtent taškavimo technika.

Rezultatas pranoko lūkesčius, mat juo džiaugiasi ir sūnus, o kėdė tapo unikalia namų interjero detale.

„Dabar labai norėčiau pasiryžti didelių paveikslų tapymui taškavimo technika, tačiau vis dar nedrįstu, norisi daugiau įgūdžių. Galbūt kada nors net pavyktų surengti darbų parodą“, – ateities planais ir svajonėmis dalijosi alytiškė.

Įkvėpimo parsiveža ir iš kelionių

Ingrida polinkį į su menu susijusius pomėgius turėjo dar nuo vaikystės. Ji tapydavo paveikslus. Kažkada įregistravo ir įmonę bei dekoruodavo iš polimerinio molio stalo įrankius.

Kai pagauna įkvėpimas, pašnekovė leidžiasi į sapnų gaudyklių gaminimo procesą.

Iš atminties jai vis iškyla vienas vaikystės prisiminimas, kai, būnant maždaug dešimties, tėvams leidus, ji išpiešė medinį stalą, o, norėdamas išsaugoti dukros kūrinį, tėtis jį užlakavo.

Pasiteiravus, kur moteris semiasi įkvėpimo meniškoms veikloms, pasak jos, išskirti būtų sudėtinga, tačiau meniškų pomėgių suaktyvėjimui reikšmės turėjo ir pandeminis laikotarpis.

„Skleistis kūrybai padeda ir kelionės, kurių metu galima išties daug pamatyti, pasisemti idėjų. Turbūt iš kiekvienos kelionės viso to parsivežu savyje.

Taškavimo technika yra kilusi iš Vakarų Australijos ir ją labai mėgo aboregenai. Galbūt dėl to, ši veikla man tokia artima“, – svarstė I. Grigonienė.

Tiesa, šiam Ingridos pomėgiui pastaruoju metu lieka mažai laiko, mat dabar prasidėjęs pats kelionių planavimo ir organizavimo įkarštis, tačiau vos jam nuslūgus, moteris neabejoja grįšianti prie meniškų veiklų su dar didesniu entuziazmu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *