Ričardas Malinauskas apie „Snow Arenos“ pardavimą: „Parinkti nuolatinį operatorių įpareigoja teisės aktai“

Šią savaitę Druskininkų savivaldybė paskelbė vieno svarbiausių Druskininkų traukos objektų – uždaros slidinėjimo trasos „Snow Arena“ ir jai priskirto valstybinės žemės sklypo – pardavimo aukcioną. Kodėl Druskininkų valdžia nusprendė žengti šį žingsnį?

„Tai išskirtinis pasiūlymas investuotojams įsigyti unikalų, vienintelį Baltijos šalyse į geriausių pasaulio slidinėjimo trasų penketuką patenkantį uždarų ir atvirų slidinėjimo trasų kompleksą.

Priminsiu, kad centras AQUA, kuris nuo 2019 m. administruoja „Snow Areną“ tai daro laikinai, ir pagal teisės aktus yra privaloma parinkti nuolatinį Snow arenos operatorių konkurso būdu.

Po konsultacijų su teisininkais ir Konkurencijos taryba, buvo priimtas sprendimas skelbti viešą aukcioną, nustatant aukciono sąlygose būsimam operatoriui griežtus įpareigojimus užtikrinti veiklos tęstinumą – būtent toks operatoriaus parinkimo būdas yra palankiausias investuotojui, veikiant savarankiškai ir vykdant verslo plėtrą.

Druskininkų savivaldybė visada teikia pirmenybę projektus vystyti verslui“, – sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Nepriklausomas turo vertintojas įvertino šį objektą 8 mln. 106 tūkst. Eur. Turto vertintojo ataskaitą patikrino Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo tarnyba prie LR Finansų ministerijos.

Pasak Druskininkų mero, 2011 metais pradėjusi veikti „Snow Arena“ pateisino visus lūkesčius – ją ypač pamėgo profesionalūs sportininkai: per pirmąjį dešimtmetį komplekse apsilankė daugiau kaip milijonas lankytojų, savo startams rengėsi daugiau kaip 17 000 profesionalių sportininkų.

Tarp jų – Pasaulio kalnų slidinėjimo taurę laimėjusi didžiojo slalomo pasaulio čempionė, olimpinio aukso medalininkė slovakė Petra Vlhova, geriausia Čekijos kalnų slidininkė Martina Dubovska, kiti garsūs įvairių valstybių sportininkai.

„Šią vasarą savo treniruotėms Druskininkų „Snow Arenoje“ laikus jau rezervavo tiek profesionalių sportininkų iš viso pasaulio, kad yra svarstoma riboti mėgėjų srautus.

Druskininkai siūlo neeilinę galimybę verslui – kviečiu ja pasinaudoti. Už gautas lėšas tęsime Druskininkų Kultūros ir kongresų rūmų statybas“, – planais dalijosi R. Malinauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *