Alytaus ligoninėje atidarytas atnaujintas Chirurgijos skyrius

Simbolinę atnaujinto Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus atidarymo juostelę perkirpo skyriaus vedėjas Rimvydas Kvedaravičius ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Po bene dviejų metų Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus medikai sugrįžo dirbti į savo patalpas, tik šįkart jos nė iš tolo neprimena tų, kokios jos buvo – remonto nemačiusios nuo sovietmečio. Ketvirtadienį buvo ne tik perkirpta simbolinė atnaujinto skyriaus juostelė, bet ir sugužėjo svečių su dovanomis ir linkėjimais vieni kitiems niekada nepatekti į šį skyrių.

„Priestatas statytas 1983 metais, praktiškai, kai gimiau aš. Nuo to laiko jis nebuvo matęs jokio remonto. Savivaldybė prisiėmė sau didelį iššūkį tiek skolindamasi lėšų, tiek jų skirdama iš savo biudžeto, sutvarkyti šį skyrių. Buvo įvairių interpretacijų, tačiau galiausiai matome pasikeitusį, gražų skyrių. Labai linkiu, kad į šį skyrių užeitume tik pasigrožėti, bet nepagulėti“, – kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, dėkojęs skyriaus medikams už kantrybę per tuos dvejus metus, laukiant, kol skyrius bus atnaujintas.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus vedėjas Rimvydas Kvedaravičius pasidžiaugė šventine nuotaika, kurios kolektyvas laukė dvejus metus.

„Labiausiai dėkojame savivaldybei už tuos prisiimtus finansinius įsipareigojimus ir užgydytą ilgą laiką negijusią žaizdą. Kaip kartais vaistai turi placebo poveikį, kaip geras žodis padeda sveikti, taip ir gera aplinka prisidės prie mūsų darbo“, – sakė R. Kvedaravičius.

Prie sveikinimų prisidėjo ir LR Seimo narys Robertas Šarknickas, atvežęs linkėjimus ir sveikinimus nuo buvusio Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, kuris tuo metu buvo skyręs pusę milijono eurų Chirurgijos skyriaus renovacijai, tačiau galiausiai dėl susiklosčiusių aplinkybių skirti pinigai taip ir nebuvo panaudoti.

„Džiaugiamės, kad šis skyrius įgavo visai kitokį vaizdą. Noriu palinkėti visiems, kad kuo rečiau atsidurtume ant operacinių stalų, nors gyvenimas yra toks, kad kiekvienam mūsų šias stoteles tenka praeiti. Būkime visi sveiki ir gyvi“, – kalbėjo Seimo narys.

Pasveikinti kolegų su atnaujinta jų darbo aplinka atskubėjo ir kitų skyrių darbuotojai.

Chirurgijos skyriaus remontas atsiėjo 1,1 mln. eurų. Buvo atnaujintos visos skyriaus patalpos, įrengta rekuperacinė, kondicionavimo sistemos, taip pat buvo įrengti santechniniai mazgai kiekvienoje palatoje, personalui įrengtos poilsio zonos. Iš viso skyriuje yra 31 lova, tačiau yra galimybė jų skaičių plėsti iki 43.

Pirmieji pacientai atnaujintame Chirurgijos skyriuje buvo atvežti jau ketvirtadienio popietę.

Kalbėdamas apie nueitą kelią dėl Chirurgijos skyriaus remonto, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas pabrėžė, kad ši kelionė tęsėsi kur kas ilgiau negu dvejus metus.

„Bene prieš ketverius metus bandėme įrodinėti ministerijai, kad investicinis projektas labai reikalingas būtent Chirurgijos skyriui. Jau buvo viskas suderinta, tačiau pasikeitus Vyriausybei,  ministrams, projektas buvo atšauktas. Tada kelius mindyti teko iš naujo.

Galiausiai bendras visų mūsų ligoninės atstovų, politikų darbas jau turi rezultatų“, – pasidžiaugė A. Vasiliauskas.

Pasak jo, ligoninė dar turi labai daug ambicijų ir darbų ateičiai, juolab kad investicijų ratas nuolat sukasi, technologijos sensta, tobulėja kitos ir atsinaujinimas reikalingas nuolat.

Direktorius pabrėžė, kad dar nuo tarybinių laikų neremontuotų patalpų vis dėlto liko – Slaugos skyrius, užimantis apie 650 kv.m. Jis tik kosmetiškai buvo paremontuotas.

A. Vasiliauskas kalbėjo ir apie iššūkius, kurių netruks ir būsimam naujam ligoninės vadovui. Esą jų būta dėl pandemijos, o dabar pasekmių jaučiama ir dėl tarptautinės, karo situacijos. Direktorius tiki, kad Sveikatos apsaugos ministerijos kaip ligoninės dalininkės atėjimas taip pat duos gerų, apčiuopiamų rezultatų.

Taip pat A. Vasiliauskas pabrėžė, kad per visą jo vadovavimo ligoninei istoriją ši įstaiga dar niekada neturėjo tiek investicinių projektų vienu metu kaip dabar – šiuo metu jų yra net devyni.

Vienas komentaras apie “Alytaus ligoninėje atidarytas atnaujintas Chirurgijos skyrius

  1. Kažkodėl su ta medicina pas mus vis stringa viskas, daro, nedadaro, perdaro, remontuoja, padaro kažką, o paskui pasirodo kad to nereikėjo. Tikėkimės kad šiuo atveju taip nebus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *