Alytus baigia šildymo sezoną: iššūkių netrūko, miesto laukia milžiniška investicija

Alytus jau nuo pirmadienio, gegužės 2 dienos, baigia šildymo sezoną. Praėjusiais metais jis buvo baigtas keliomis dienomis vėliau – gegužės 7 dieną, tačiau šie metai pasižymėjo rekordinėmis šildymo kainomis. Netrukus prasidės intensyvūs pasiruošimo kitam šildymo sezonui darbai. Be to, šiemet „Alytaus šilumos tinklų“ laukia milžiniška ir itin svarbi investicija.

„Šis šildymo sezonas išties buvo nepigus. Iššūkių kėlė ir pasaulinės metamorfozės, kurios skaudžiai palietė energetikos, kuro kainas. Turėjom iššūkių ir mes, tačiau sėkmingai juos įveikėme, neturėjome kuro trūkumo.

Alytuje buvo vos keli objektai, iš kurių gavome prašymus nutraukti jiems šildymą nesulaukus oficialaus šildymo sezono pabaigos“, – sakė „Alytaus šilumos tinklų“ generalinis direktorius Mindaugas Nevardauskas.

Pasak jo, jau netrukus prasidės pasiruošimo kitam šildymo sezonui darbai, vyks hidrauliniai bandymai, šilumos trasų atnaujinimas. Šiemet planuojama atnaujinti pusė kilometro šildymo trasos Alytuje, tačiau taip pat šiemet laukia milžiniška investicija – apie 5 milijonų eurų vertės. Jau rugpjūtį į Alytų planuojama atvežti naują katilinę ir tikimasi, kad jau iki naujojo šildymo sezono pradžios naujosios katilinės įrengimo darbai jau bus pabaigti.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė pasirašė įsakymą dėl 2021–2022 m. šildymo sezono pabaigos. Jame nustatyta, kad Alytaus mieste šildymo sezono pabaiga yra 2022 m. gegužės 2  d.

Minėtame įsakyme Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės ir Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovams suteikti įgaliojimai savarankiškai spręsti dėl 2021-2022 m. Šildymo sezono pabaigos nustatymo, užtikrinant higienos normose reglamentuotus patalpų mikroklimato parametrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *