Tikroji „sužadėtinių“ istorija – reitingų besivaikančios fantazijos ir pamoka skaitytojų budrumui

Antrąją šv. Velykų dieną Alytaus miesto tarybos narė Laura Radzevičiūtė ir naujienų portalo „Dzūkijos veidas“ direktorius Mantas Kilkus sulaukė vietinės žiniasklaidos dėmesio po to, kai socialiniame tinkle politikė paviešino jųdviejų asmenukę. Būtent ji pakurstė pikantišką žinią skaitytojams pateikusios žurnalistės fantazijas apie atskleistus mylimųjų ir net sužadėtinių santykius. Praėjus keletui dienų po pikantiškų naujienų paskleidimo, L. Radzevičiūtė nusprendė pasidalinti tikrąja „mylimųjų“ ir „sužadėtinių“ istorija, o M. Kilkus teigė, kad buvo nustebintas, kaip toli dėl žiniasklaidos reitingų, skaitytojų dėmesio gali nueiti žurnalistais save laikantys naujienų kūrėjai.

„TIKROJI suŽADĖTINIŲ istorija… o tiksliau – Lauros Radzevičiūtės ir naujienų portalo „Dzūkijos veidas“ direktoriaus Manto Kilkaus žurnalistinis tyrimas apie „objektyviąją“ žurnalistę Dainą Baranauskaitę ir jos SEKSUALINĘ FANTAZIJĄ Šventų Velykų antrą dieną…

Esu jau seniai pastebėjusi, kad portalas AlytusPlius.lt yra tapęs apkalbų portalu ir daugeliu atveju informaciją pateikia NEOBJEKTYVIĄ, taip, kaip kažkam reikia, labai dažnai – su skandalingomis antraštėmis, siekiant sulaukti kuo didesnio skaitytojų dėmesio.

SOS!!! Alytiškiai, būkite atsargūs skaitydami ir vertindami AlytusPlius.lt portale pateikiamą informaciją!!!

Labai gerai pagalvokite, ar nereikėtų kiekvienam skaitytojui prie žurnalisto pateiktos žinios AlytusPlius.lt portale atlikti savo asmeninį skaitytojo tyrimą, kad įsitikintų, ar žurnalisto teigiama žinia yra viso labo tik PUSĖ TIESOS arba VISIŠKA NETIESA, nes paviršutiniškas faktų interpretavimas dažnai tampa ne pikantiška naujiena, o ŽURNALISTO FANTAZIJOS VAISIUS.

Taigi, o IŠ TIKRŲJŲ buvo taip:

Su „Dzūkijos veido“ direktoriumi Mantu Kilkumi atsitiktinai susitikome mieste antrą Velykų dieną. Buvome gyvai nesimatę gal metai laiko. S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje pasidarėme asmenukę ir ją įdėjome į facebook‘ą, siekiant parodyti kai kuriems asmenims, kad gyvenime svarbiausia ne politinės intrigėlės, o žmogiškas bendravimas.

Beje, nuotrauką paviešinau su prierašu „SVEČIUOSE“…. Gerbiamieji, sakykite prašau, ką tai turi bendro su MYLIMAISIAIS???

Po nuotraukos paviešinimo, gal po kokių 10 min. sulaukiau AlytusPlius.lt portalo žurnalistės Dainos Baranauskaitės dėmesio. Kadangi šios žurnalistės intrigos ir darbo metodai man jau seniai žinomi, iš karto supratau, kokie jos tikslai ir siekiai. Pasitarę su portalo „Dzūkijos veidas“ direktoriumi Mantu Kilkumi, nusprendžiame pažiūrėti, kiek toli ši lakios seksualinės fantazijos žurnalistė eis, o ir kaip žmonės į šią informaciją reaguos… Na ir ką gi, – REZIUME – glamūrinis straipsnelis gimsta iš žurnalistės Dainos Baranauskaitės seksualinių fantazijų, žvelgiant į dvi nuotraukas, kurios toli gražu neturi nieko bendro su mano širdies reikalais.

Į žurnalistės klausimą – „ar jūs esat įsipareigojusi, ar širdis jau nelaisva?“ aš atsakau „TAIP“, nes tai tiesa.

Į žurnalistės klausimą – „Gal galit bent sakinį parašyti, kiek laiko kartu?“ aš atsakau „VISĄ AMŽINYBĘ“, nes tai irgi tiesa.

Šiuo atveju objektyvus žurnalistas turėtų užduoti kitą klausimą, – „ar tas Jūsų mylimasis yra nuotraukoje esantis Mantas Kilkus?“ Ir, aišku, mano atsakymas būtų – „NE“, nes tai tiesa.

Tačiau, žinant Dainos Baranauskaitės darbo metodus, iš karto aišku, kad tokio klausimo nebus ir per 5 minutes bus sukurptas saldus, glamūrinis straipsnelis, siekiant šventą Velykų dieną alytiškių dėmesį patraukti pigia sensacija ir žurnalistės sufantazuota meilės istorija.

Beje, Visuomenės informavimo įstatyme yra aiškiai pasakyta, kad rašant straipsnį yra būtina išklausyti abiejų pusių.

Žurnalistams „pirmoje klasėje“ dėstoma, kad privaloma išklausyti abi aprašomos situacijos puses. „Dzūkijos veidas“ direktorius Mantas Kilkus žurnalistės Dainos Baranauskaitės paklausimo taip ir nesulaukė…

Su Mantu Kilkumi leidome miestui ir anoniminiams komentatoriams paūžti keletą dienų… Skaitant pykčio, negatyvo kupinus komentarus po glamūriniu straipsniu, peršasi viena išvada –  dalis visuomenės – labai nelaimingi žmonės, gyvenantys ne savo, o kitų žmonių gyvenimą, todėl visiems piktiems komentatoriams linkime kuo greičiau pasveikti.

AlytusPlius.lt žurnalistei Dainai Baranauskaitei apibūdinti labai tiktų Viktoro Uspaskich sparnuota frazė „Tūpas žurnalistas“.

Beje, Alytus šiais metais ­– LIETUVOS KULTŪROS SOSTINĖ, tačiau kai kurių Alytaus žurnalistų kultūra yra žemiau plintuso“, – socialiniame tinkle situaciją išdėstė tarybos narė L. Radzevičiūtė.

Politikė paviešino žurnalistės ir jos susirašinėjimą.

Susisiekus su „Dzūkijos veido“ direktoriumi M. Kilkumi, apie situaciją jis nedaugžodžiavo:

„Iš tiesų, neturiu, ką komentuoti. Esu nustebęs, kaip toli gali nueiti žurnalistais save laikantys naujienų kūrėjai, kurie net pagal žurnalistų veiklą reglamentuojančius teisės aktus nesugeba pasiteirauti sukurptos istorijos antros pusės komentaro. Šįkart fantazijoms užteko vos vienos dviejų seniai nesimačiusių draugų nuotraukos ir buvo padaryta išvada apie mylimuosius ir sužadėtinius. Kad taip sufantazuotum, turbūt reikia gyventi labai nuobodų gyvenimą ir per antrą šv. Velykų dieną visiškai neturėti, ką veikti – tik stebėti, kas socialiniuose tinkluose kokią nuotrauką įsidės ir išlaisvinti savo fantazijos arkliukus.“

9 komentarai apie “Tikroji „sužadėtinių“ istorija – reitingų besivaikančios fantazijos ir pamoka skaitytojų budrumui

  1. Jeigu,,Dzūkijos veidas,,vėlėsi į intrigas su Rozalinda, tai tokie jie ir ,,žurnalistai,,. Žinodami Rozalindos profesionalius sugebėjimus meluot.
    Klausimas, ar pasitelkite sunkiąją artilerija konkurentų naikinimui. Nepavyko Putinui, nepavyko ir Jums.

  2. Buvai šlykšti ir likai tokia pačia , Laura! Kyšo konkurensijos tarp portalų ausys.
    Kilkus kvailys aplamai

  3. Alytaus pliuso žurnalistė pagarbiai paklausė to kas ją domino,Laura nedviprasmiškai atsakė.Pliusas tiksliai atkartojo.
    Lauros cyrkus mes žinom , bet Veidas susifeilino 💯%

  4. Niekas nesikeičia Laura buvo intrigantė ir liko. Matyt niekaip nenurija nuoskaudos dar nuo tų laikų, kai buvo, tipo, laidos vedėja Dzūkijos tv 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *