„Ekologija sujungia“ – Žemės dienai skirta popietė ir netradicinis aukcionas

Alytaus miesto savivaldybė ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras 2022 m. balandžio 21 dieną 14 val. kviečia į Žemės dienai skirtą popietę „Ekologija sujungia“ ARATC pakartotinio  daiktų naudojimo padalinyje „TikoTiks“.

Renginio metu bus apdovanoti atnaujintų daiktų konkurso nugalėtojai, kuriuos rinks ir komisija, ir Facebook lankytojai, spausdami „patinka“ –  ir surengtas įdomus aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos karo pabėgėliams iš Ukrainos: Zaporižės Dailės akademijos studentei Alinai ir šešių vaikų mamai Olgai.

„Žemės diena, pats žemės apvalus atvaizdavimas, savotiškai sujungiantis kontinentus ir pasaulio tautas yra itin simboliška šiomis dienomis, kai alytiškiai nuoširdžiai prisideda visokeriopa pagalba kariaujančiai Ukrainai ir nuo karo pasitraukusiems jos žmonėms, laikiną prieglobstį radusiems mūsų mieste. Tad šis renginys – ne tik turintis stiprų ekologinį užtaisą, parodantis, kad galima prikelti daiktus naujam gyvenimui, bet ir savotiška pagalbos ukrainiečiams tąsa, dar kartą iliustruojanti mus jungiančią nuoširdžią bendrystę, gebėjimą atjausti ir dalintis“, – sakė renginio globėja, Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Zaporižės Dailės akademijos studentė Alina Kirilenko kuria unikalius paveikslus, kurie buvo įvertinti ne viename menininkų konkurse. Kartu su tėvais ji gyveno netoli Zaporižės esančiame Polohai miestelyje.

Šių metų vasario 24 d. šeimos gyvenimas buvo sugriautas. Prasidėjo karas. Viskas griuvo.

Kovo 16 d. mama su dukra išbėgo iš namų, pasiėmusios dokumentus ir kelis būtiniausius daiktus. Išvyko,  nežinodamos kur.

Po dviejų parų pateko į Alytų. Alytiškės Dalės Stasionienės šeima suteikė ukrainietėms pastogę, pasirūpino, sutvarkė reikalingus dokumentus, kartu su draugais parūpino drabužių, nupirko tai, kas būtiniausia Alinai tapyti. Mama Olena jau pradėjo dirbti Alytuje, Alina tęsia studijas nuotoliniu būdu, kartu su mama svajoja kuo greičiau grįžti namo ir tikisi, kad galės padėti atkurti sugriautus savo šalies miestus. Ukrainoje liko Alinos tėvas ir 23 metų brolis.

Alina daugiausia tapo naktimis. Jai reikia drobės ir kitų tapybos priemonių.

Olga Tkačiuk, šešių vaikų mama, našlė, prieš penkerius metus palaidojusi savo vyrą, gyveno Vinicos srityje, kaime. Čia liko jos tėvai, draugai, o pati Olga su vaikais kovo pradžioje išvyko iš Ukrainos. Kai pradeda apie tai kalbėti, ašaros užspaudžia gerklę.

Atvykusi į Alytų ji iškarto rado prieglobstį, sulaukė paramos. Didelę šeimą į savo namus priėmė alytiškė Augenija Kliučinskienė, kurios vaikai gyvena svetur. „Ji pamilo mano vaikus, mano vaikai pamilo ją“, – džiaugiasi Olga.

Šešiametės jos dukros, dvynukės, lanko darželį „Pušynėlis“. 9 metų sūnus ir 12 bei 14 metų dukros – Dainavos progimnaziją, vyriausioji šešiolikmetė dukra mokosi Alytaus profesinio rengimo centre virėjos specialybės.

Pati Olga jau susirado siuvėjos darbą Alytuje, o didžiausias jos pomėgis – siuvinėti. Olgos siuvinėti darbai – labai kruopštūs ir dailūs. Kad galėtų juos kurti, moteris nori įsigyti audinių siuvinėjimui, siūlų.

Aukcione, kurio metu visos surinktos lėšos bus skirtos ukrainiečiams, bus parduoti atnaujinti daiktai, menininkų sukurti darbai.

Surengti aukcioną maloniai sutiko padėti asociacija „Lietaus vaikai“ – ji atidarys atskirą sąskaitą, į kurią patekusios lėšos bus atiduotos karo pabėgėliams.

Renginį ves Alytaus miesto teatro aktorius Vaidas Praspaliauskas, dalyvaus jaunieji Alytaus atlikėjai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *