Į tarnybinį būstą Alytuje galės pretenduoti ne tik gydytojai

Alytaus mieste veikiančiose sveikatos priežiūros įstaigose trūksta ne tik gydytojų, bet ir vidurinės grandies medicinos specialistų – slaugytojų, kineziterapeutų, radiologų technologų ir kt.  Siekdama spręsti su medicinos personalo trūkumu susijusius klausimus, Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį vykusio posėdžio metu pakeitė Darbuotojų, kuriems gali būti suteiktos tarnybinės gyvenamosios patalpos, kategorijų sąrašą.

Jame iki šiol buvo gydytojai, statybos inžinerijos srities specialistai, kultūros, muzikos, dailės ir sporto sričių specialistai, o dabar į šį sąrašą įtraukti ir vidurinės grandies medicinos specialistai.

„Alytuje trūksta ne tik gydytojų. Sveikatos priežiūros įstaigose jaučiamas ir slaugytojų, kineziterapeutų, radiologų ir kitų vidurinės grandies medicinos specialistų trūkumas. Tikimės, kad minėtų sričių darbo ieškantiems ir kituose šalies miestuose gyvenantiems medicinos specialistams atsiradusi galimybė gauti gyvenamąjį plotą Alytuje bus puiki skatinimo priemonė atvykti dirbti ir gyventi  Dzūkijos sostinėje“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (savivaldybės gydytojo) Povilo Jagelavičiaus, šiuo metu Alytaus miesto savivaldybės viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose gali būti įdarbinti visų medicinos sričių specialistai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *