Gera žinia iš Alytaus ligoninės: uždarytas vienas Covid-19 skyrius

Po ganėtinai netrumpo laikotarpio Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje nuo ketvirtadienio uždarytas vienas Covid-19 skyrius, bene dvigubai sumažėjo šia infekcija užsikrėtusiems pacientams skirtų Covid-19 lovų, grąžintos visos medicininės paslaugos gyventojams. Nors pandemijos gniaužtai pamažu laisvėja, atsikvėpti medikų bendruomenei kliudo vis dar jų gretose tūnantis virusas.

„Vieną Covid-19 skyrių jau uždarėme, o kitą palikome. Iš 70 Covid-19 skyriaus lovų liko 40, o Covid-19 reanimacijoje lovų sumažinome nuo 7 iki 3.

Visos medicininės paslaugos buvo sugrąžintos ir vėl teikiamos pacientams. Išliko tik mažesnis slaugos lovų skaičius – 27. Taip pat į prieš pandemiją buvusią situaciją dar negrįžta reabilitacijos paslaugos, mat čia vis dar veikia karščiavimo padalinys“, – pasakojo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Dmitrij Kačiurin.

Pasak jo, epidemiologinės situacijos gerėjimas išties jaučiasi. Šiuo metu ligoninėje Covid-19 skyriuje gydomi 28 pacientai, o Covid-19 reanimacijos skyriuje yra vienas ligonis.

Pacientų mirčių atvejų taip pat mažėja, o daugiausiai jų – tarp senyvo amžiaus žmonių, kurie be koronaviruso turi visą puokštę kitų ligų.

Tiesa, Covid-19 vis dar neapleidžia ir medikų bendruomenės. Šiuo metu iš viso personalo serga 24  žmonės, iš kurių – 4 gydytojai ir 13 slaugytojų.

Pagalbos dėl įvairių virusinių susirgimų į Alytaus ligoninės medikus kasdien kreipiasi ir karo pabėgėliai. Didžioji dalis pacientų – vaikai. Didžiajai daliai jų reikia tiesiog ambulatorinės pagalbos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *