Iš humanitarinę alytiškių pagalbą priėmusių ukrainiečių – netikėta dovana

Alytaus miesto savivaldybės atstovai jau pakeliui namo. Ukrainos Kremenčuko miesto atstovams jau perduoti dovanoti automobiliai, prikrauti kitų reikalingų daiktų, o už humanitarinę pagalbą atsidėkodami Kremenčuko atstovai taip pat Alytaus miestui įteikė netikėtą dovaną – pačių ukrainiečių nukauto rusų tanko detalę kaip brolybės simbolį.

„Misija įvykdyta – Ukrainoje susitikome su Kremenčuko atstovais, kurie dar antradienį išvyko iš savo miesto pasitikti mūsų ir perimti dovanojamus automobilius. Tie vyrai – didvyriai, nes jiems reikėjo kirsti beveik visą karo niokojamą šalį ir dar reikės grįžti atgal saugiems.

Sunku žodžiais nupasakoti tų žmonių dėkingumą už automobilius, kurių jiems karo zonoje itin trūksta, už humanitarinę savivaldybės paruoštą pagalbą, o labiausiai – už nuolatinį palaikymą ne tik žodžiais, bet ir realiais darbais.

Neįtikėtina, bet dovanomis nudžiuginome ne tik mes juos, bet ir jie mus – broliai ukrainiečiai miestui perdavė jų pačių nukauto rusų tanko detalę, kaip brolybės simbolį. Jai tikrai atsiras vietos mano kabinete ir tai visada primins, kiek daug kartu ir būdami vieningi galime padaryti.

Palinkėję stiprybės ir pergalės mes skubame atgal į gražųjį Alytų mąstydami, kuo dar galime padėti, o jie veža pagalbą į frontą“, – žiniomis iš pačios karo talžomos Ukrainos  dalijasi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *