Alytaus draugai iš Kremenčuko: „Ačiū, mieli draugai lietuviai!“

Kremenčuko plėtros instituto direktoriaus pavaduotojas Andrej Melnik.

Žinia, kad iš bendradarbiaujančio miesto Alytaus jau keliauja humanitarinė pagalba į Ukrainos miestą Kremenčuką, viešai pasidalijo Kremenčuko plėtros instituto direktoriaus pavaduotojas Andrej Melnik. „Nuoširdus Lietuvos draugų iš Alytaus solidarumas kelia didelę pagarbą ir susižavėjimą. Ačiū, mieli draugai lietuviai!“, – rašė A. Melnik.

„Šįryt į Ukrainą išvyko Alytaus miesto savivaldos atstovai: Alytaus meras Nerijus Cesulis, mero pavaduotojas Povilas Labukas, mero patarėjas Saulius Ivoška ir du savivaldybės vairuotojai.

Alytaus miesto savivaldos delegacija Ukrainos miestui Kremenčukui veža humanitarinę pagalbą – keturis naudotus, bet techniškai tvarkingus automobilius, medicininę įrangą, čiužinius, susisiekimo priemones, antklodes ir dezinfekavimo priemones.

Kremenčiuko humanitarinė pagalba šiandien turi pasiekti Lenkijos ir Ukrainos sieną. Kai tik kirs Ukrainos sieną, ji bus perduota Kremenčuko miesto atstovams, kurie ją paims. Pagalbą priims savanorių būrys, vadovaujamas žinomo visuomenės veikėjo Dmitrom Kavunn Ikom.

Vakar dviejų mūsų miestų merai aptarė situaciją Kremenčuce, Vitaliy Maletsky informavo kolegą Nerijų Cesulį, ko šiandien ypač reikia miestui ir teritorinei gynybai.

Nuoširdus Lietuvos draugų iš Alytaus solidarumas kelia didelę pagarbą ir susižavėjimą.

Ačiū, mieli draugai lietuviai!“, – rašė A. Melnik.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *