Sustabdyta socialdemokrato Antano Jodaugos narystė partijoje: žada imtis veiksmų

Antanas Jodauga.

Pastaruoju metu viešumoje, Alytaus miesto teatre esančių patalpų nuomos istorijoje, šmėsčiojanti socialdemokrato Antano Jodaugos pavardė praėjusią savaitę buvo linksniuojama ir socialdemokratų Alytaus skyriuje. Tiesa, šįkart visai kitų istorijų kontekste. Paaiškėjo, kad dėl vykstančių teisminių procesų, kuriuose šiuo metu dalyvauja A. Jodauga, laikinai buvo sustabdyta jo narystė politinėje partijoje. Tokį sprendimą pats A. Jodauga vertina neigiamai ir žada imtis veiksmų.

Skyriaus pirmininkas nuo kolegos atsiriboja

Faktą, kad A. Jodaugos narystė socialdemokratų partijoje sustabdyta, patvirtino Socialdemokratų partijos Alytaus skyriaus pirmininkas Nerijus Cesiulis ir partijos etikos komisijos pirmininkas Kęstutis Dambrauskas.

„Mūsų partijos Alytaus skyriaus taryba dar praėjusią savaitę priėmė sprendimą stabdyti Antano Jodaugos narystę dėl vykstančių teisminių procesų. Nenorime, kad partiją gaubtų neskaidrumo ir negatyvumo šleifas. Tokie nariai iš viso neturėtų būti mūsų partijos nariais. Kai pasibaigs teisminiai procesai, tuomet galutinai paaiškės ir tolesnis A. Jodaugos likimas šioje partijoje“, – sakė N. Cesiulis.

Jis patikino, kad toks priimtas sprendimas nėra niekaip susijęs su vietinės radijos stoties ir Alytaus miesto teatre esančių patalpų nuomos istorija.

„Žinoma, skyriaus taryboje buvo iškeltas ir šis klausimas, tačiau narystė sustabdyta ne dėl šios priežasties. Be to, kiek esu informuotas, A. Jodauga jau kurį laiką nemokėjo ir narystės mokesčio“, – patikino N. Cesiulis.

Pasiteiravus, kaip jis kaip meras vertina kai kurių asmenų pasisakymus, esą vis tik šie įvykiai partijos viduje yra neakivaizdžiai susiję su Alytaus miesto teatro patalpų nuomos istorija ir kad vis tik išprašyti radiją iš tų patalpų kaip tik buvo jo kaip mero planas, N. Cesiulis buvo kategoriškas: „Tai nebuvo mano planas, o su A. Jodauga nieko bendro neturiu. Sprendimo projektą tarybai teikė Alytaus miesto tarybos narė Laura Radzevičiūtė, tąkart priklausiusi judėjimui „Už Alytų“. Pats asmeniškai teiktam sprendimo projektui nepritariau, balsavau prieš.

Galiausiai įvyko konkursas, kurį laimėjo tas, kas pasiūlė didžiausią kainą.

Mes stengėmės padėti radijui, ieškoti kitų sprendimų, pateikėme ne vieną siūlymą. Galiausiai labai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad radijas toliau sėkmingai tęsia veiklą“, – sakė N. Cesiulis.

Pasivijo dvejų metų senumo istorija

Paprašytas įvardinti, dėl kokių konkrečiai teisminių procesų buvo sustabdyta A. Jodaugos narystė partijoje, K. Dambrauskas patikino, kad dėl teisminių ginčų su Lietuvos jėgos trikovės federacija.

Viešojoje erdvėje galima rasti informacijos, kad ginčas kilo dėl brangios įrangos dingimo po 2019 metais gruodį vykusio Europos jėgos trikovės čempionato.

Nesutarimai tąkart kilo tarp Lietuvos jėgos trikovės federacijos (LJTF) atstovų ir čempionatą organizavusios VšĮ „Atlanta Gym“ vadovo Antano Jodaugos, kuris, taip pat ėjo LJTF prezidento pareigas. Vėliau dėl prarasto pasitikėjimo buvo pašalintas iš pareigų neeilinės konferencijos metu. Pagrindinis nesutarimų šaltinis – į čempionatą LJTF narių atgabenta įranga, kurios dalis kažkur pradingo.

„Remiantis LSDP partijos statuto 16 punktu, ir buvo laikinai sustabdyta jo narystė. Tam vienbalsiai pritarė visi etikos komisijos nariai. A. Jodauga stabdyti narystę, iki kol baigsis ginčai, privalėjo jis pats, bet to nepadarė. Šį siūlymą teikė etikos komisija partijos tarybai, kuri ir priėmė galutinį sprendimą“, – pasakojo K. Dambrauskas.

Pasiteiravus, kodėl toks sprendimas priimtas tik dabar, kai teisminiai procesai vyksta jau kurį laiką, K. Dambrauskas patikino, kad tik dabar etikos komisijai buvo pateiktas rinkiminio štabo vadovo kreipimasis dėl susidariusios situacijos įvertinimo ir patikino, kad tai niekaip nėra susiję su Alytaus miesto teatre esančių patalpų nuomos istorija.

K. Dambrauskas patikino, kad turima informacijos ne apie vieną teisminį ginčą ir A. Jodaugos teistumą, tačiau į tai konkrečiau gilintasi nebuvo.

Taip pat K. Dambrauskas tvirtino, kad apie A. Jodaugos narystės stabdymą partijoje buvo informuotas ir pats A. Jodauga bei kviestas atvykti, tačiau paskutinę minutę jis atsiuntė žinutę, esą jis negali atvykti ir prašė nuotolinio prisijungimo galimybės.

„Remiantis paskutiniais Vyriausybės nutarimais, saviizoliacija kontaktą su užsikrėtusiuoju turėjusiam asmeniui nėra taikoma, tad turėjo teisę atvykti ir dalyvauti. Mes šią situaciją taip pat aptarėme ir komisija pasisakė už tai, kad A. Jodauga ignoruoja komisijos valią ir klausimą nagrinėjome be jo“, – tikino etikos komisijos pirmininkas.

A. Jodauga ruošiasi imtis veiksmų

Susisiekus su A. Jodauga, jis patikino, kad apie sustabdytą narystę partijoje jis yra informuotas ir tai vertina neigiamai.

„Skundas nagrinėtas už akių, neatsižvelgiant nei į mano nuomonę, nei į poziciją. Etikos komisijos pirmininkas, nagrinėjęs tą klausimą, apsimelavo. Tiksliau mane apgavo. Žadėjo pakviesti į posėdį, o galiausiai informavo, kad jau išnagrinėjo be manęs, nors laukiau įvairaus ryšio atsakyti į rūpimus klausimus komisijai“, – kalbėjo A. Jodauga.

Jis tikino, kad apie su juo susijusio klausimo nagrinėjimą žinojęs iš kitų asmenų, tada pats bandė rodyti iniciatyvą susisiekiant.

Taip pat jis tikino prašęs galimybės nuotoliniu būdu dalyvauti klausimo nagrinėjime, mat turėjo kontaktą su koronavirusu infekuotu asmenimi. Esą Etikos komisijos pirmininkas žadėjo susisiekti telefonu, tačiau galiausiai buvo informuotas jau tik apie priimtą sprendimą.

„Pasielgė kaip pasielgė. Nieko nepadarysi“, – sakė A. Jodauga.

Pasiteiravus, ar jis žino dėl kokios priežasties konkrečiai buvo sustabdyta jo narystė partijoje, vyriškis tikino, kad jam buvo pateikta, jog dėl šiuo metu vykstančių kelių teisminių procesų, o ne išskirtinai kažkurio vieno. Be to, pasak jo, teisinėje valstybėje ginčus spręsti teisiniu keliu yra normalu, o statute teisiniai ginčai niekaip neįpareigoja stabdyti narystės, todėl su tokiu sprendimu dėl jo sustabdytos narystės jis nesutinka.

Jis patikino, kad dėl tokios susiklosčiusios situacijos jis turi planų imtis veiksmų, nes tai vertina kaip politinį susidorojimą su juo.

„Turbūt visiems ir taip aišku, kas kaip ir dėl ko“, – tikino A. Jodauga.

Taip pat jis teigė neturintis planų savo noru palikti partiją ar ieškotis kitų politinių bendražygių, esą šiuo metu yra ženkliai svarbesnių reikalų.

Jis mano, kad Alytaus miesto teatre esančių patalpų nuomos istorija galėtų būti vienas iš aspektų, kodėl siekiama su juo politiškai susidoroti.

A. Jodauga kalbėjo ir apie LSDP partijos Alytaus skyriaus skilimą bei nesutarimus jo viduje.

„Man labai gaila, kad LSDP partija vis labiau nutolsta nuo savo vertybių ir susidorota buvo jau ne su vienu žmogumi“, – teigė A. Jodauga.

2 komentarai apie “Sustabdyta socialdemokrato Antano Jodaugos narystė partijoje: žada imtis veiksmų

  1. Antanas tikras parazitas !!! Jam į šaiką su Sigiu, Valiera, Torpeda ir Česka !!!

    1. jau ruošk dokumentus kuriais turėsi įrodyti, kad tavo išvardyti žmonės yra parazitai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *