Motinystė alytiškei atvėrė kelią paklausiai veiklai: išliejo ir vaikystės nuoskaudą

Motinystė alytiškei kirpėjai Karolinai Kazakevičiūtei suteikė galimybę atrasti save naujoje veikloje, kuri leido išlieti ir vaikystės nuoskaudą. Asmeninio albumo nuotraukos.

Motinystė alytiškei kirpėjai Karolinai Kazakevičiūtei suteikė galimybę atrasti save naujoje veikloje, kuri leido išlieti ir vaikystės nuoskaudą. Vos prieš žiemos šventes pradėjus gaminti individualius plaukų aksesuarus, moteris šiandien turi daugybę užsakymų. Esą keisti dalykai jos gyvenime pradėjo dėtis vos gimus dukrytei.

Darėsi silpna nuo veiklos trūkumo

Šiuo metu moteris augina savo pusantrų metukų dukrytę Godą. Mergytė labai rami, todėl auginant ją moteris turi pakankamai laisvo laiko.

„Esu kirpėja. Visuomet norėjosi dirbti sau ir kurti kažką, kuo galėtų žmonės džiaugtis. Buvau pripratusi nuolat bėgti, lėkti, kažką veikti, dirbti, o motinystė privertė sustoti. Galiausiai vis tiek man labai norėjosi veiklos“, – atviravo alytiškė.

Pasak jos, silpna darėsi nuo nieko neveikimo, todėl vis rezgė planus, kaip gi čia save realizuoti, į kurią pusę pasiduoti.

„Išvaikščiojau kiekvieną namų centimetrą, spintas susitvarkiau po keliolika kartų, o bemiegės naktys privertė sukti galvoje rateliais mintis“, – savo užsiėmimų pradžią prisiminė moteris.

Siuvimas jai buvo artimas nuo vaikystės, o prasidėjęs motinystės etapas ją pastūmėjo prie šios veiklos sugrįžti vėl. Moteris atrado laiko susitaisyti siuvimo mašiną ir pabandė dukrai pasiūti užvalkaliuką, vėliau galvajuostę, kepurytę. Galiausiai pasisiuvo gumytę sau.

Pamačiusios pažįstamos, draugės, giminaitės taip pat vis paprašydavo gumyčių pasiūti ir joms. Taip pamažu įsisuko galvos aksesuarų paklausa, todėl prieš pat Kalėdas moteris nusprendė savo gaminius pradėti platinti internetu.

Motinystės metu atrastas užsiėmimas jai leidžia realizuoti save, o ateityje tikisi, kad galbūt tai išaugs į platesnę veiklą.

Sėkmę atrado individualume

Plaukų gumytės, galvajuostės, lankeliai ir kiti galvos aksesuarai gaminami pačios Karolinos rankomis iš itin kokybiškų medžiagų, o gaminius įvertina ir mažoji dukrytė Goda.

„Prieš šventes turėjom tikrą darbymetį. Dabar su savo gaminiais važiuoju ir į Makniūnų bagažinių turgelį. Kol kas sekasi, paklausa yra“, –  tvirtino alytiškė.

Pasiteiravus, kas, jos manymu, lemia sėkmę, Karolina įsitikinusi, kad individualumas, mat pastaruoju metu orientuojasi į individualius užsakymus įvairioms progoms, šventėms.

„Savo gaminį derinu su kiekvienu žmogumi – spalvą, raštus, audinį, dydį, formą. Nors ši veikla skaičiuoja dar tik pirmuosius mėnesius, užsakymų jau turiu ir labai tuo džiaugiuosi, ypač dėl to, kad tai yra mano hobis su finansine nauda“, – pasakojo Karolina.

Vaikystės nuoskaudą išliejo pavadinime

Karolinos gaminiai turi ir savo prekės ženklą „Made by Karkar“. Paaiškėjo, kad ir šis pavadinimas turi asociacijų.

„Daug kas klausė, kodėl pavadinimas pasirinktas asocijuojant jį su varnų skleidžiamais garsais. Tai savaime išplaukė iš skaudžių prisiminimų dar nuo mokyklos laikų. Mokykloje bendraamžiai mane vadino šarka, nes turiu ganėtinai ilgą nosį. Kaip vaikui tai man buvo labai skaudu.

Todėl ir sugalvojau šį savo vaikystės skaudulį paversti sėkmės ženklu. Be to, pavadinimą atspindi ir mano vardo pirmos trys raidės“, – pasakojo Karolina.

Plaukų sveikatai reikšmės turi ir aksesuarai

Moteris pabrėžė, kad kirpėjos profesija reikalauja nuolat domėtis ne tik apie plaukų kirpimą, dažymus, šukuosenas, bet ir plaukų sveikatą. O jai reikšmės turi net ir nešiojami plaukų aksesuarai, jų kokybė.

„Plaukų gumyčių medžiaga, pati guma turėtų būti atitinkamos kokybės – medžiaga turi būti švelni, maloni rankose. Nereikėtų rinktis daug sintetikos turinčių plaukų aksesuarų. Tam ypač tinkamas šilkas, veliūras, linas.

Dažnai rišamose vietose plaukai linkę lūžinėti, plonėti, todėl labai svarbus ir gumos storis, jos standumas, kad nelaužytų plauko, nepakenktų jo struktūrai. Guma neturi stipriai veržti plaukų, bet kartu ir neslysti nuo jų. Renkantis ją, reikėtų užsidėti ant riešo ir taip patikrinti, ar jo nespaudžia. Pati guma turėtų turėti daugiau elastano, būti tampresnė. Galiausiai visuomet norisi ir estetinio vaizdo“, –  pagrindinius patarimus dalijo Karolina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *