Alytaus humanitarinė pagalba – pakeliui į Kremenčuką: alytiškiams teks vykti į pačią Ukrainą

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.
Ankstyvą penktadienio rytą automobilis su humanitarine pagalba išvyko į Kremenčuko miestą, Alytaus partnerį. Kremenčuko atstovai, prasidėjus karui, kreipėsi pagalbos į Dzūkijos sostinę.
Nuvežti humanitarinei pagalbai surinktus daiktus reikės ne iki Lenkijos-Ukrainos pasienio, tačiau į pačią kruvino karo krečiamą Ukrainą ir tiesiogiai perduoti Alytaus miesto draugams.
Šiai misijai ryžosi Alytaus miesto mero patarėjas Saulius Ivoška, vos prieš savaitę pats vadavęsis iš karo užkluptos Ukrainos, ir Alytaus miesto savivaldybės darbuotojas Donatas Kasperiūnas.

„IŠPROTĖJAU!!! Žinau, daugelis taip pagalvosite. Nė savaitė nepraėjo, o aš ir vėl – į Ukrainą. Į tą pačią talžomą žiauraus karo. Bet kada, jei ne dabar? Reikia. Labai, labai reikia. Reikia ne man, o ukrainiečiams. Reikia vaistų, tvarsčių, reikia mūsų pagalbos… Alytaus miesto savivaldybė operatyviai sureagavo į miesto partnerio Kremenčuko pagalbos šauksmą. O aš kaip Ukrainos kelių ir kelelių „žinovas“, negalėjau nesutikti padėti pristatyti siuntą“, – sakė S. Ivoška.

Šios kelionės metu tikimasi, kad galbūt pavyktų iš karo krečiamos Ukrainos išvežti dar bent keletą šeimų su vaikais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *