Kadenciją baigusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Bailūs Vakarai? Ar putino karo nusikaltimų bendrininkai?“

Kadenciją baigusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Bailūs Vakarai? Ar putino karo nusikaltimų bendrininkai?
Pradeda atrodyti, kad taip.
Sankcijos putino nesustabdys, kad ir kokios jos būtų. Jų reikia, bet be išimčių, kokias matome dabar taikant SWIFT atjungimą ir paliekant nuošalyje energetikos sektorių bei jį aptarnaujančius bankus…
Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės, jos vaikai pridenginėja mus nuo putino beprotybės.
Mantros kartojimas, kad NATO negali padėti Ukrainai jau skamba apgailėtinai ir rodo Vakarų bailumą.
Tai mato ir putinas. Nors ir mokomasi greitai, bet Vakarai vis dar nesupranta, kad Ukrainoje vyksta Europos karas. Jame arba dalyvauji ir kovoji su agresoriumi, arba stovėdamas ir stebėdamas, kaip jis naikina Ukrainą ir jos žmones, tampi karo nusikaltimų bendrininku. Taip. Bendrininku.
Jei nesustabdysime putino Ukrainoje, kariauti teks vis vien, bet jau mūsų šalyse.
Ukraina prašo realios pagalbos, o mes stebime TV ekranuose sprogdinamus gyvenamuosius kvartalus ir prisiekinėjame, kad „labai palaikome Ukrainą“.
Man gėda girdėti, kai NATO valstybių vadovai ir pareigūnai veblena, kad „negali veltis į konfliktą“, o Sirijoje, Libijoje, Afrikoje, Jugoslavijoje, Afganistane galėjome?
Šiandien Ukraina kovoja už savo tautos išlikimą ir Europos ramybę. Tai ar ir toliau tik stebėsime kaip naikinama nepriklausoma valstybė?
Slava Ukraini. Slava jos Didvyriams, kol kas tik jos didvyriams, nes kitų horizonte dar nesimato.

2 komentarai apie “Kadenciją baigusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Bailūs Vakarai? Ar putino karo nusikaltimų bendrininkai?“

  1. Politikų menas, be karų sprest problemas. Jei iki karų prieina, nerimti. Kaip ir juos rinkę tautos. Jei karas ir branduolinis, iš Lietuvos lieka… ir tuščia teritorija? Kurią gal apgyvendint problemų nebūtų. Įdomiausia, už esamo momento padėtį atsako esami Prezidentas, Seimas, vyriausybė, teismai. Vienok didžiausia atsakomybė už tai ir atsakingumas tenka pačių rinktiems Prezidentui ir Seimui. O buvus Prezidentė, deja , net neetiška tokiais teiginiais.

  2. Sutinku 100% ! Istorijos spiralė pasikartojo : pandemija, po to karas. 1939 m. Europa leido dviem fašistams Hitleriui ir Stalinui sugriauti ir sunaikinti Lenkija, ir visi galvojo, kad Hitleris ju nepalies. Dabar vyksta rusu fašistu karas prieš Ukraina, kurį pradėjo ju fiureris Putinas kartu su kitu diktatoriumi fašistu Lukašenka ir vėl visi galvoja, kad ju tai nepalies. Pasaulis ir vėl užmynė ant to paties grėblio. Nors esame 1 min. nuo WW3, NATO ir Amerika privalo pasakyti : “viskas, užtenka, Stop “ stabdyti Putina masyviais aviacijos ir raketu smūgiais ir pasakyti aiškiai, kad tai ne pasaulio pabaiga, ne radioaktyviu pelenu duobė vietoje Rusijos, kad Rusijos niekas nebombarduoja ir niekas jos nepuola, pasaulis neleidžia sunaikinti Ukrainos, taškas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *