Lazdijai svarstys galimybę nutraukti draugystę su Rusijos ir Baltarusijos miestais

Savivaldybė įgyvendina dar penktadienį Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje priimtus sprendimus. Praeitą savaitę išsiųstas raštas partneriams iš Ukrainos, kuriame reiškiame gilų susirūpinimą dėl grėsmės Ukrainos suverenitetui ir reiškiama palaikymą ukrainiečiams jų kovoje už laisvę. Rusijos ir Baltarusijos miestams partneriams išsiųsti kvietimai paraginti savo šalies valdžią nutraukti karinę agresiją prieš Ukrainą. Visa tai atlikta reaguojant į Užsienio reikalų ministerijos prašymą.

Skubos tvarka kovo 2 d. šaukiamas tarybos posėdis, kuriame bus siūloma nutraukti ankstesnių merų pasirašytas bendradarbiavimo sutartis su Rusijos ir Baltarusijos miestais. Sprendimo projektai tarybos posėdžiui jau paruošti.

Savivaldybės administracijos komanda šiuo metu peržiūri visas sutartis, siekiant identifikuoti sutartis dėl prekių ir paslaugų, kurios turi rusišką ar baltarusišką kilmę arba susijusios su Rusijos ar Baltarusijos tiekėjais.

„Ne tik žodžiais, bet ir veiksmais solidarizuojamės su Ukrainos gyventojais. Iš administracijos pusės atliekame visus veiksmus, kad iš mūsų perkamų prekių ir paslaugų jokia galima nauda nepasiektų nei Rusijos, nei Baltarusijos šalių. Darome viską, ką galime, kad Ukrainos gyventojai jaustų mūsų paramą. Kitą žingsnį turi žengti savivaldybės taryba dėl bendradarbiavimo sutarčių nutraukimo. Dabar laikas nepolitikuoti, o susitelkus padėti Ukrainos žmonėms“, – teigia administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Savivaldybė jau numatė konkrečias pabėgėlių apgyvendinimui skirtas vietas rajone, įvertino galimybes, pagal poreikį, rūpintis pabėgėlius maitinimu, bei, reikalui esant užtikrinti pabėgėliams reikalingą pervežimą. Savivaldybė taip pat teikia visokeriopą pagalbą pasienio punkte dirbantiems šauliams, bei VSAT pareigūnams.

Lazdijų rajono savivaldybė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *