Dauguose planuojama pagerinti vandens sporto infrastruktūrą

Meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė apžiūri galimas vietas vandens sporto laivų statymo, nuleidimo į vandenį, saugojimo įrenginiams bei statiniams. Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė Dauguose apžiūrėjo vietas slipo (laivų nuleidimo į vandenį) įrengimo ir elingo atnaujinimo galimybes.

Slipas – laivų nuleidimo į vandenį įrenginys – ženkliai pagerintų dabartinę vandens sporto infrastruktūrą Dauguose. Elingas irgi reikalingas, nes dabartinis pastatas naudojamas tik kaip inventoriaus sandėlis.

Alytaus rajono meno ir sporto mokykla 2022- 2024m. yra išsikėlusi ambicingus baidarių, kanojų  irklavimo bei kanupolo sporto populiarinimo tikslus. Kanupolo treniruotės ir varžybos Daugų ežere vyksta nuo 2018 m. Artimiausiu metu siekiama atgaivinti olimpines sporto šakas – baidarių ir kanojų irklavimą.

Sporto treneriai žada surinkti dvi aktyvaus sporto vaikų grupes, Dauguose surengti Lietuvos moksleivių baidarių ir kanojų irklavimo čempionatus, organizuoti  tarptautinius kanupoloturnyrus.

Pagal  oro sąlygas ir sezoniškumą sportininkams bus siekiama sudaryti galimybes treniruotis tiek natūraliuose vandenyse, tiek uždarose patalpose – baseine, sporto salėje.

Meno ir sporto mokykla organizuos atokiau gyvenančių vaikų pavežimą į treniruotes ir varžybas, taip pat rengs jaunimui pavasario, vasaros, rudens ir žiemos sporto stovyklas, ruoš perspektyvius sportininkus varžyboms, kels jų meistriškumą, skatins varžytis tarpusavyje. Tuo tikslu planuojamas irklavimo bazės remontas, persirengimo kambarių įrengimas, papildomas irklavimo inventoriaus įsigijimas.

Vaikai ir jaunimas noriai renkasi vandens sporto treniruotes, o savivaldybė Dauguose siekia išplėsti ne tik sporto, bet ir vandens pramogų diapazoną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *