Miesto poilsio ir turizmo vietose – naujos galimybės prekybai

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė sprendimui leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų, miesto poilsio ir turizmo teritorijose kurortiniu, poilsio ir turizmo sezono laikotarpiu.

Minėto tūrio alkoholiniais gėrimais bus galima prekiauti abiejų Dailidės ežerėlių prieigose, Jaunimo parke, Dainų slėnyje, Miesto sode, Sveikatos take, Rotušės aikštėje, Baltosios rožės tilto aikštelėje – nestacionariosiose viešojo maitinimo vietose, kuriose poilsiauja ir lankosi miesto gyventojai ir svečiai.

Taip pat sprendime nustatyta, kad vasaros kurortinis, poilsio ir turizmo sezono laikotarpis yra nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d., o žiemos kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpis tęsis nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d.

Tokio laikotarpio nustatymas yra būtinas, kad būtų galima išduoti licenciją įmonėms, juridiniams asmenims ir jų filialams verstis minėto tūrio alkoholiniais gėrimais. Nesant nustatytų šių laikotarpių, savivaldybė neturėtų pagrindo išduoti minėtą licenciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *