Kaip prižiūrėti peilius, kad jie nerūdytų?

Virtuvėje be peilio neapsieitų tikriausiai nei vienas. Šis įrankis naudojamas daugelio patiekalų ruošimui. Tačiau netinkamai prižiūrėdami virtuvinius peilius galime jiems pakenkti. Tokiu atveju jie atšimpa ar net pradeda rūdyti. Štai keli patarimai, kaip apsaugoti šiuos įrankius nuo rūdžių atsiradimo.

Laikykite savo peilius sausus ir švarius

Vienas iš svarbiausių dalykų, kurį turėtų žinoti kiekvienas, yra tas, kad peiliai turėtų būti laikomi sausi ir švarūs. Nesvarbu, iš kokios medžiagos jie pagaminti, tai paprasčiausias būdas apsaugoti šiuo įrankius nuo rūdžių atsiradimo. Taigi nepatingėkite ir skirkite laiko peiliams gerai nuplauti bei nuvalyti.

Apribokite rūgščių vaisių pjaustymą

Tam, kad išvengtumėte peilių rūdijimo, stenkitės pjaustyti mažiau rūgščių vaisių, tokių kaip apelsinai ar citrinos. Anglinis plienas reaguoja su rūgštimis greičiau nei nerūdijantis, todėl neretai jis pajuoduoja. Jei plaunate ką nors rūgštaus, nedelsdami nuplaukite ir išdžiovinkite įrankį, kol rūgštis nesureagavo su plienu. Kitas būdas – naudoti valgomąją sodą, nes ji susilpnina tokią reakciją. Galite įtrinti peilį keliais žiupsneliais sodos. Arba rūgščių vaisių pjaustymui visuomet naudokite nerūdijančio plieno peilius, kurie mažiau reaguoja su rūgštimis.

Plaukite rankomis

Geriausia peilius plauti rankomis. Tokiu būdu jų ašmenys trumpesnį laiko tarpą liečiasi su vandeniu, todėl sumažėja rūdžių atsiradimo tikimybė. Po kiekvieno naudojimo nuplaukite peilį su indų plovikliu ir karštu, švariu vandeniu. Tada nepamirškite jo nusausinti rankšluosčiu. Kaip buvo aptarta anksčiau, jei peilis ilgą laiką mirkomas vandenyje, padidėja rūdžių atsiradimo tikimybė. Būtent todėl ir rekomenduojama vengti šiuos įrankius plauti indaplovėje.

Aukštos kokybės virtuviniai peiliai puiki investicija. Jau kurį laiką apie tokius svajojate? Greitai ir patogiai juos įsigyti galite internetu, paspaudę ant šios nuorodos https://zana.lt/virtuviniai-peiliai. Peržvelkite platų asortimentą ir išsirinkite sau patinkančius peilius už patrauklią kainą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *