Keturios įstaigos pasirašė bendradarbiavimo sutartį alytiškių naudai

Trečiadienį keturios Alytaus krašto įstaigos pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią jau nuo šių metų vasaros alytiškiai sąskaitas už komunalines paslaugas gaus viename voke. Taip pat netrukus Alytaus centre, veikiausiai buvusiose Pedagoginės psichologinės tarnybos patalpose įsikurs bendras klientų aptarnavimo centras. Tokią įstaigų iniciatyvą palankiai vertina ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, teigęs, kad tai unikalus reiškinys ir jo pavyzdžiu galėtų pasekti ir kitos miesto įstaigos.

„Tai unikalus atvejis. To nėra buvę, kad pačios įstaigos, veikdamos tarpusavyje, ėmėsi iniciatyvos kurti bendrą sistemą ir klientų aptarnavimo centrą. Savivaldybė tik išreiškė norą, kad toks darinys būtų kuriamas. Įstaigos visa tai kuria savo lėšomis ir stengiasi, kad jų klientams būtų geriau, patogiau, o ir ženkliai sutaupyti – apie 50 proc. lėšų – pavyks, juolab kad jau nuo šių metų liepos 1 dienos pašto paslaugų kainos išaugs. Galbūt šiuo pavyzdžiu galėtų pasekti ir kitos mūsų įstaigos“, – kalbėjo meras Nerijus Cesiulis.

Šios idėjos Alytus sėmėsi iš Jonavos, Kauno, kur šiuo metu jau ne vienerius metus sėkmingai veikia bendra sąskaitų sistema ir ji pasiteisina.

Planuojama, kad Alytaus šilumos tinklų, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro, Dzūkijos vandenų ir Alytaus būtų ūkio sąskaitos viename voke gyventojus pasieks jau šių metų vasarą. O kiek vėliau įkurti planuojamame bendrame klientų aptarnavimo centre dirbs darbuotojai iš kiekvienos įstaigos.

Sutartį pasirašę visų keturių įstaigų vadovai per šiuos metus planuojamą įgyvendinti projektą vertina labai optimistiškai.

„Alytus ne prastesnis už didesnius miestus. Pavyks sutaupyti, o ir alytiškiams bus patogiau visus reikalus sutvarkyti viename klientų aptarnavimo centre“, – pasakojo Egidijus Mensevičius, Alytaus butų ūkio vadovas.

Pasak Alytaus šilumos tinklų vadovo Mindaugo Nevardausko, tai įdomus projektas, kuris padės sutaupyti kaštų ir gerokai modernizuos klientų aptarnavimo paslaugas.

„Tai didelis žingsnis į priekį ir ženkliai aukštesnio lygmens paslaugos vieno langelio principu. Tikimės įdiegti paslaugą, kad klientai užklausas galėtų siųsti ir internetu. Tai vienas iš svarbesnių sprendimų šiuolaikinio interaktyvaus pasaulio kontekste“, – kalbėjo M. Nevardauskas.

„Dzūkijos vandenų“ vadovas Jurijus Červiakovskis teigė taip pat tikintis šiuo projektu tiek dėl finansinių niuansų, tiek dėl patogumo klientams.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas tikino, kad Alytus tokiam sprendimui tiesiog jau pribrendo, o komunalinės paslaugos ir taip yra integruotos vienos į kitas.

„Alytus užaugo ir kultūriškai – žengė didelį kokybinį žingsnį į priekį, suprato, kad be bendradarbiavimo, tarimosi kokybės pasiekti praktiškai neįmanoma.

Tai bus ir greičiau, ir kokybiškiau. Nauda visapusiška visiems“, – kalbėjo A. Reipas.

4 komentarai apie “Keturios įstaigos pasirašė bendradarbiavimo sutartį alytiškių naudai

  1. Dabar turtas brangus. Jei būtų pastatas parduotas, kaip buvo nutarta, tai miestui būtų solidus biudžeto papildymas. O dabar pirmam aukšte sėdės eiliniai biurokratai. Smegenų reikia visiškai neturėti, tokius projektus stumiant. O kas už antrą tuščią aukštą komunalinius mokesčius mokės, alytiškiai ar Cesiulis ?

  2. Kodėl ne per tarybos išimtinę kompetenciją sprendžiama, nes jei be tarybos sprendimo, ar ne kaip įgaliojimų viršijimas? Nes jei pagal įstatymus taryba tvirtina dėl sav. įmonių plėtrų, tai kodėl neteikė tarybai svarstyt? Kur prieš posėdį derina per komitetus, kur kruopščiai analizuoja ir teikia siūlymus tarybai svarstyt? Ar monopolininkai nerinkti į tarybą ir už tarybą sprendžia iap jiems patogiau? O miestui ar tai patogiausia, ar naudingiausias būdas parinktas? Ką apie tai mano patys tarybos nariai, kur būtent 27 rinkti ir atsakingi bei atskaitingi už kas per savivaldą vyksta.

  3. Alytuj vyrauja oligarchiniai interesai persipynę per intrigas su teisėsauga. Monopoliniai persipynę su partinukų susdarbinant į monopolines įmones. Ir paskutinėj vietoj viešas interrsas, kuriuo kaip akuduru dalim dangsts kiti atskirose situacijose, kad pridengt savo interesus. Tai todėl, kad visuomenė pasyvūs ir nevieningi. Tad ir krauna per tarybą atsilošę didindami paslaugų mokesčius prie pirmos progos ir kitų kombinacijų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *