Alytiškė išpildė savo svajonę: gėlių studijoje sutalpino jaukumą, egzotiką ir unikalumą

Jau daugiau nei aštuonerius metus floristikos srityje dirbanti alytiškė Saulė Mardosienė džiaugiasi pagaliau įgyvendinusi ilgai brandintą idėją – atidaryti nuosavą gėlių studiją „Gėlių desertai“, kuri lankytojams duris atvėrė dar prieš Kalėdas. Čia galima surasti ne tik išskirtinių gėlių, jų puokščių, interjero detalių, dovanų, bet ir ilgėliau pabūti išskirtinėje, egzotika alsuojančioje aplinkoje gurkšnojant aromatingą kavą ir mėgaujantis desertu.

Studijos interjere – nestandartiniai sprendimai

Alytuje, Naujoji g. 54, įkurta jauki gėlių studija, kaip sako pati įkūrėja, tai tik pradžia.

„Norėjosi pasiūlyti savo klientams ne tik išskirtinių puokščių, bet ir pakviesti ilgiau pabūti jaukioje aplinkoje. O jeigu dar norisi išgerti puodelį kavos ar pasimėgauti desertu, mūsų studija – tam puikiai tinkama vieta“, – sakė alytiškė.

Studijos interjeras skęsta egzotiškuose palmės lapuose, kas mūsų Lietuvos kraštovaizdžiui nebūdinga.

„Į studijos vidų įėjusių klientų veiduose dažnai pastebiu nuostabą ir daugumos jų pirmas sakinys būna – kaip čia jauku. Paragavę mūsų siūlomos kavos jie dažnai grįžta ir dar draugų atsiveda. Pati studija nėra įprasta – rinkomės nestandartinius sprendimus, kabinome degintus balkius, visais interjero klausimais dirbome kartu su vyru. Jam esu be galo dėkinga, kad įgyvendino šią mano svajonę“, – džiaugėsi alytiškė.

Pati studija „Gėlių desertai“, pasak Saulės, yra tik pradžia. Moteris nuolat plečia savo studijos asortimentą, ieško kokybiškų interjero detalių, namų kvapų, kitų produktų, kurie tiktų dovanoms įvairiomis progomis ar tiesiog papuoštų namus.

Saulė pažymėjo, kad šiuo metu labai išpopuliarėjo sausi, stabilizuoti augalai, kurių taip pat galima rasti „Gėlių desertų“ studijoje

Klientų lūkesčiams – ir unikalūs pasiūlymai

Jau ne vienerius metus besisukant floristikos pasaulyje, Saulei tenka puošti, dekoruoti ir įvairias šventes. Ji pastebėjo, kad klientų lūkesčiai keičiasi ir kad pastaruoju metu jie linksta link racionalumo, vis dažniau pabrėžia išskirtinumą, unikalumą.

Taip ji sumanė kurti dekoracijas ne vienai dienai, vienai šventei, o ilgesniam laikui. Be to, alytiškės gėlių studijoje galima atrasti ir netradicinių pasiūlymų, sprendimų.

Kiekviename darbe tenka susidurti su iššūkiais, tačiau floristikoje jų ypač nestinga. Pasak gėlių studijos šeimininkės, klientas mato galutinį vaizdą, tą gražų paveikslėlį ir tik floristas žino, kiek daug kelio nueina kiekvienas žiedas iki savo tobulos vietos kompozicijoje. Jų kelionė prasideda nuo tolimiausių Afrikos ir kitų šalių, kur yra auginamos, na o floristui tenka ir keltis švintant, ir sunkiai nešioti, ir rankas į spyglius pasibadyti.

„Kad ir su kokiais sunkumais tenka susidurti, klientų geras įvertinimas ir dėkingumas atperka viską“, – šypsojosi pašnekovė.

Ir gėlės turi ką pasakyti

Baigusi verslo vadybos studijas ir grįžusi gyventi į gimtąjį Alytų, Saulė ilgai ieškojo sau mielo darbo. Gėlės ją visada traukė, tačiau didžiausias postūmis imtis puokščių kūrimo buvo mokslai pas be galo didelę patirtį turinčią mokytoją, floristę Vidą Šaltienę.

„Ji tiesiog atvėrė akis kitaip pamatyti augalus ne tik atkeliaujančius iš užsienio šalių, bet ir mūsų gamtos turtus, kurie yra kaip statybinė medžiaga, kaip pagrindas kūrybai. Floristika yra be galo plati, mes kartais net nesusimąstome, kiek daug galime pasakyti gėlių kalba, spalvomis, formomis. Tai galioja absoliučiai visiems darbams – ar tai bus vestuvinė puokštė, ar sveikinimo, ar gedulo gėlės, jos visos turi mums ką pasakyti ir tik profesionalaus floristo dėka galime jas išgirsti“, – sakė Saulė.

Mados floristikoje – ne visada geras sprendimas

Pasiteiravus, kokios šiemet tendencijos vyrauja floristikos industrijoje, Saulė patikino, kad kaip ir daugelyje sričių, floristikoje mados taip pat keičiasi, tačiau pabrėžė, kad ne visada jų reikėtų vaikytis.

Pasak Saulės, kiekvienais metais Amerikos dažų institutas paskelbia metų spalvą. 2022 metais ja tapo mėlynai violetinė. Į tai galima atsižvelgti planuojant savo šventės dekorą bei gėles ir puošti, panaudoti šią spalvą kaip akcentą.

„Įprasta tapo, kad madas daugiausiai diktuoja socialiniai tinklai. Pastelinės puokštės, bei švelnių atspalvių gėlės šiuo metu yra labai populiarios, tačiau reikia nepamiršti, kad būtent socialiniuose tinkluose naudojama daug filtrų ir nuotraukų redagavimo programų, kurios labai keičia tikrąsias žiedų spalvas“, – patirtimi dalijosi floristė.

Saulė tikino, kad dabar tikrai galima gauti labai platų augalų asortimentą ir tai nėra jokia problema, tik reikėtų atkreipti dėmesį į sezoniškumą, o pasirinkę gėles pagal jų žydėjimo sezoną, visada bus gaunamas pats gražiausias rezultatas.

„Nenorėkime aplenkti gamtos. Jeigu sausį, vasarį gamta – dar tik įšalo stadijoje, o pavasarį atsargiai kyla vos keli pumpurai, taip turėtų atrodyti ir mūsų stalo kompozicijos. Gausūs, svyrantys žiedai lai lieka rugpjūčio, rugsėjo mėnesiams, kai jau galime džiaugtis per vasarą brandintais vaisiais“, – patarimų negailėjo Saulė.

Nuotakoms floristė pataria nesivaikyti madų, o pagalvoti, kas aš esu, kokia yra mano asmenybė? Pasak jos, būtent tai tą svarbią dieną turi atspindėti ir gėlės rankose.

Jeigu nuotaka kukli, rami, jai puikiai tiks frezijos, eustomos, vėdrynai, tačiau jeigu jaunoji pati kaip ugnis, drąsiai galima rinktis ir raudonos spalvos rožes ar egzotinius augalus. Visa tai ir dar daugiau patarimų jums gali suteikti floristas, į kurį kreipiatės.

5 komentarai apie “Alytiškė išpildė savo svajonę: gėlių studijoje sutalpino jaukumą, egzotiką ir unikalumą

  1. Pagaliau kažkas įdomesnio, stilingesnio ir jaukesnio Alytuje! Į kiekvieną detalę idėta daug darbo, su tuo ir sveikinu!! Alytiškiai aplankom šią studiją, tegul mieste gyvuoja toks verslas!!!

  2. Labai džiugu, kad Alytuje atsirado kažkas neįprasto, unikalaus. Studijoje taip miela, kad nesinori išeiti, o puokštės – nuostabios. Esu etatine klientė. Visiems rekomenduoju apsilankyti. Aušra

  3. Wow, įspūdinga😃! Dar iki šio straipsnio pasirodymo, praeidama pro šalį, pro vitrinos langus pastebėjau, kad viduje kažkas gražaus ir neįprasto. Viduje pabuvoti dar neteko. Bus puiki proga užsukti. Sekmės kūrybingai alytiškei.

  4. Nieko naujo o geda kad tik plagijuoja esama kavine isvaizda apart geliu ir tiek ziedadulkiu visko kas per reikalai kas kam kisene tepė

  5. Vis praeidama galvojau, kas ten yra.. labai neaisku pavadinimas, ar geles ar desertai 😀 pasirodo, abu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *